Adobe Reserva Syrah Mourvedre Merlot

Viinivinkki 43/2011

Adobe Reserva Syrah Mourvedre Merlot 2011

Adobe Reserva Syrah Mourvedre Merlot 2011

489107, Alkon tuotesivu

Punaviini / DO Rapel Valley / Chile
Emiliana
Merlot, Mourvèdre, Syrah
Luomu
9,99 € (0,75 l)

Arvio: Avoin tuoksu josta voi erottaa mm. punaista marjaisuutta, lievää savuisuutta ja yrttisyyttä. Keskitäyteläinen maku on runsaan hedelmäinen ja tyyliltään kypsä. Pehmeä tanniinisuus ja tasainen hapokkuus tasapainottavat kypsää hedelmäisyyttä. Viini jättää yrttisen savuisen harmittoman jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Tummien liharuokien ja riistan pettämätön seuralainen.

2/ 5 Sopusuhtainen kokonaisuus
Kallis
Valmis juotavaksi

Arvio

Torstaista sunnuntaihin Helsingin Messukeskuksessa järjestettävien Viini, Ruoka ja Hyvä Elämä –messujen kunniaksi olen valinnut viinivinkiksi Chileläisen luomuviinin. Messujen teemahan tänä vuonna ovat luomuviinit. Kolmesta lajikkeesta valmistetussa punaviinissä on tuore ja intensiivinen, runsaan karhunvatukkainen ja mustaherukkainen tuoksu. Myös melko täyteläinen maku on tuore ja sekin tummasävytteisen marjainen. Siinä on tuoksun aromien lisäksi myös mausteisuutta ja hentoa savua. Napakka, vaikkakin pehmeä tanniinisuus antaa suutuntumaan ryhtiä. Kokonaisuus on hyvin miellyttävä.

Viinin seuraksi

Mehevän hedelmäinen, suutuntumaltaan runsas punaviini on monikäyttöinen viini reilujen, tummien liharuokien seuraan. Syyskelien lämmikkeeksi voisit valmistaa tälle Syrah-, Mourvèdre- ja Merlot –lajikkeista valmistetulle viinille vaikkapa täyteläisen runsasta lammaspataa. Voit valmistaa padan edullisemmista, pitkään haudutettavista ruhonosista, mutta aivan hyvin myös arvokkaammista ja nopeammin kypsyvistä paisteista. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi, mausta ne kulhossa reilulla suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla rosmariinilla. Sekoita joukkoon myös hieman vehnäjauhoa. Paista lihapaloihin kaunis ruskea pintaväri kuumassa padassa tai kattilassa. Lisää mukaan paistumaan myös suikaloitua pekonia, reiluiksi paloiksi pilkottua sipulia ja porkkanaa, hieman murskattuja valkosipulinkynsiä. Lisää vielä suppilovahveroita, hillosipuleita, reilusti timjamia, kokonaisia mustapippureita ja muutama laakerinlehti. Lorauta päälle lihalientä ja täyteläistä punaviiniä niin paljon että raaka-aineet peittyvät. Hauduta noin 150 asteisessa uunissa 1,5 – 2 tuntia. Tarkista lopussa maku. Lisäkkeenä voit tarjota perunoita, perunamuusia tai vaikkapa riisiä. Annostele höyryävän mehevä pata lautaselle ja tarjoile maukkaan chileläisen luomuviini Adoben kera.

  • 2 kommenttia artikkeliin ”Adobe Reserva Syrah Mourvedre Merlot 2011

    1. Kokkeilimme tätä viiniä tänään sen vuoksi,että kävimme viinitilalla marraskuussa vuonna 2004. Tilan esittely ja tarjoilu oli loistavaa. Suomeen ei silloin tuotu tilan viinejä.
      Tämä viini oli mielestämme tosi hvyä sekä italialainen ilmakypsytetyn kinkun että juustojen kanssa. Erinomaista hinta-laatua.

    2. Uusi tuttavuus, johon houkutteli valmistuksessa käytetyt rypälelajikkeet Viini oli ateriallamme hirvistroganofin seurana eikä tuottanut pettymystä. Emme kokeneet ylihintaa vaan maku vastasi 8-10 eur hintaluokkaa.

    Kommentoi

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viinilehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä