Arvio
Tämän viikon viinisuositus on eksoottisen hedelmäinen, intensiivinen valkoviini Australiasta. Viognier-lajikkeesta valmistetussa viinissä on melko neutraali, mutta eksoottisen hedelmäinen, kukkainen, jopa parfyyminen tuoksu. Siinä on myös mausteisia, kuten valkopippuriin ja muskottiin vivahtavia piirteitä. Melko voimakas maku on kuiva, mutta erittäin hedelmäinen. Se on suutuntumaltaan jopa hieman raskasliikkeinen. Aromeiltaan maku seuraa mausteista ja kukkaista tuoksua. Lämmin runsaus sävyttää miellyttävää ja voimakasrakenteista makua. Viini jättää kermaisen ja särmikkään, pitkän jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi ankanrintaa makealla ja mausteisella vivahteella höystettynä
Runsaan hedelmäinen valkoviini grillausta rakastavasta maasta on omiaan vappuna lämpenevien grilliherkkujen seuraan. Suosittelisin kokeilemaan tämän suuntäyttävän runsaan valkoviinin kera mehevää ankanrintaa.
Valmista ensin marinadi. Hienonna sitä varten valkosipulia, tuoretta inkivääriä ja tuoretta rosmariinia. Nostele ne kulhoon ja lisää joukkoon tilkkanen öljyä, sekä rouhittua mustapippuria. Sekoita ja lisää myös juoksevaa hunajaa, omenahilloa ja limemehua.
Ota ankan rintafileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Tee rasvapuolelle ristiviillot. Mausta fileet suolalla ja pyörittele ne marinadissa. Anna maustua muutaman tunnin ajan.
Kuumenna grillin parilalevy. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja nosta rintafileet parilalle ensin rasvapuoli alaspäin. Käännä kun rasva on saanut kauniin pintavärin. Lusikoi tai penslaa marinadia rapealle rasvapinnalle. Alenna hieman lämpöä ja kypsennä vielä hetkisen. Nostele rintafileet foliopaperille, lisää hieman marinadia ja kääri tiukaksi folionyytiksi. Anna vetäytyä n.10 minuuttia.
Leikkaa ankanrinta melko ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile vapun maukkaana alkuruokana vihreän salaatin tai pääruokana esimerkiksi selleripyreen tai perunamuhennoksen kera.