Viikon viinivinkki

Clare Valleyn riesling ja täyteläinen rapukakku

04.04.2019 Antti

Veden kielelle nostattava Wakefield Riesling on hyvin monikäyttöinen viini erilaisten kala- ja äyriäisruokien seuraan. Katso Viikon viinivinkki ja resepti!

Wakefield Riesling 2017

910797, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Clare Valley / Etelä-Australia, Australia
Wakefield Wines
Riesling
13,99 € (0,75 l)

Arvio: Vivahteikas tuoksu tuo aromeiltaan mieleen persikan kiven, omenan, limetin ja herukkaisuuden. Maku on kuiva ja toistaa tarkasti tuoksun lupaaman aromimaailman. Viinissä on lisäksi hentoa yrttisyyttä ja maaperän mineraalisiakin vivahteita. Kesäisen raikasta suutuntumaa korostaa pirteän sitruksinen hapokkuus, joka kantaa kokonaisuutta vienosti suuta supistavaan jälkivaikutelmaan, jossa vesi herahtaa reilusti kielelle.
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio kokonaisuudessaan

Täyteläinen rapukakku viimeistelee salaatin

Veden kielelle nostattava Wakefield Riesling on hyvin monikäyttöinen viini erilaisten kala- ja äyriäisruokien seuraan. Suosittelisin tällä kertaa kokeilemaan sitä vaikkapa lounaana tai alkuruokana tarjottavan salaatin ja sen kruunaavan rapukakun seuralaisena.

Valmista ensin rapukakku. Leikkaa katkaravut veitsellä hieman pienemmiksi paloiksi ja nosta kulhoon. Mikäli käytät pakastekatkarapuja, sulata ne hitaasti esimerkiksi jääkaapissa. Voit halutessasi käyttää myös jättikatkaravun pyrstöjä. Revi joukkoon kypsää vaaleaa kalaa (esimerkiksi ahventa, siikaa tai kuhaa) ja vaaleasta leivästä leikkaamiasi kuutioita.

Hienonna erittäin pieneksi tilliä, hieman salotti- ja valkosipulia sekä pikkuriikkisen verran tuoretta chiliä ja inkivääriä. Lisää nämäkin kulhoon ja raasta joukkoon sitruunankuorta. Lorauta sekaan vähän kuohukermaa ja tuoretta sitruunanmehua. Riko kulhoon massan määrästä riippuen 1-2 kananmunaa ja rouhaise joukkoon mustapippuria. Sekoita hyvin. Tavoitteena olisi saada massasta varsin tiivis ja kiinteä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Muotoile massasta pieniä, noin 3-4 cm korkeita kakkuja ja pyörittele ne korppujauhoissa. Kuumenna paistinpannulla öljyä ja voita. Paista kakkuihin ylä- ja alapuolelle kaunis pintaväri ja kypsennä loppuun pikaisesti uunissa, niin että kananmuna kypsyy ja kakku lämpenee sisältä.

Valmista kakuille vihannes-salaattipeti, jonka voit raidoittaa esimerkiksi sitruunalla maustetulla kermaviilikastikkeella.

Nostele kakut salaattipedille ja tarjoile rapsakan risukan kera!