Arvio
Juhannusviikon viinisuositus on maukas etelä-afrikkalainen valkoviini. Tuoksutettaessa viiniä voi siitä aistia avointa, tuoreen hedelmäistä aromikkuutta. Siinä on persikkaa, aprikoosia, päärynää ja omenaa. Tuoksua seuraa kuiva, mutta hyvin hedelmäinen maku, joka myötäilee tuoksun lupaamaa aromimaailmaa. Lisäksi siinä on paahteisuutta, kukkaisuutta ja mineraalisia vivahteita – myös tietynlaista kermaisuutta. Terhakas hapokkuus napakoittaa runsasta suutuntumaa. Kokonaisuus jättää sitrusmaisen, miellyttävästi hieman suuta kiristävän jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.
Viinin seuraksi
Tämän runsaan hedelmäisen viinin seurassa maistuu mehevä, aromikkaalla chorizo -makkaralla viimeistelty lohiherkku, jonka voit mainiosti tarjota Juhannuksen juhlinnan tiimellyksessä. Leikkaa lohifileestä mehevät annospalat. Purista muutaman sitruunan mehu ja lisää mehun joukkoon tilkkanen öljyä. Marinoi lohipaloja puolisen tuntia lihapuoli alaspäin valmistamassasi sitruuna-öljyseoksessa. Leikkaa chorizo (voit käyttää myös halutessasi meetvurstia) suhteellisen pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Kuumenna grilli ja grillaa marinadista kuivatut lohipaloja ensin nahkapuolelta. Käännä lohet ja grillaa vielä hetkisen ajan. Vältä kuitenkin kypsentämästä niitä liikaa. Kuumenna paistinpannu ja laita pannulle leikkaamasi makkarakuutiot tai –suikaleet. Lisää makkaran joukkoon vielä pinjansiemeniä. Paahda pannulla, kunnen makkara rapeutuu ja siemenetkin saavat hieman väriä. Poista lohipaloista nahka ja aseta kala lautaselle. Raasta makkara-pinjansiemen –sekoituksen joukkoon parmesan-juustoa ja sekoita. Lusikoi tätä seosta mehevien lohipalojen päälle. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia, herkullisia uusia perunoita ja juhlista juhannusta maukkaan, Grenache Blanc- ja Viognier –lajikkeista valmistetun valkoviinin kera.