Arvio
Tämänviikkoinen viinivinkki vie meidät aurinkoiseen Chileen. Maipo Valleyssa tuotetussa punaviinissä on erittäin mehevä ja maanläheisen muheva tuoksu. Siitä voi erottaa kypsää mustaherukkaa, kirsikkaa, makeita mausteita ja paahteisia aromeja. Tuoksua seuraava maku on intensiivisen hedelmäinen ja luonteeltaan hyvin nuorekas. Maulle antavat ryhtiä hennosti suuta kuivattava tanniinisuus ja tuoksunkin lupaama mausteisuus. Miellyttävän tasapainoinen maku jättää pitkään suussa maistuvan, mustaherukkaisen, pippurisen ja hieman savuisen jälkivaikutelman. Erittäin maukas kokonaisuus!
Viinin seuraksi
Viilenevän viikonlopun viinivinkiksi olen valinnut tuulahduksen Etelä-Amerikasta. Tuhdin tummasävytteinen viini on omiaan reilun ja selkeämakuisen liharuoan, esimerkiksi naudan sisä- tai ulkofileepihvin kanssa. Mikäli rohkeutta riittää viileän viikonlopun aikana, lämmitä grilli kuumaksi terassilla. Grillaa La Cuestan seuraksi öljyssä, punaviinissä, rosmariinissa ja mustapippurissa marinoitu pihvi. Jätä pihvi mielellään hieman punertavaksi. Näin se pyöristää nuorekkaan punaviinin tanniineja vielä entistä suunmyötäisemmiksi. Kastikkeeksi selkeämakuinen, murea pihvi ei kaipaa maustevoita erikoisempaa. Lisäkkeeksi voit valmistaa pitkään uunissa haudutettuja kasviksia. Leikkaa erivärisiä paprikoita, sipulia valkosipulia ja sieniä reilun kokoisiksi paloiksi. Freesaa nämä nopeasti pannulla ja kaada uunivuokaan. Mausta pippurilla, rosmariinilla ja timjamilla, sekä lorauta päälle hieman balsamiviinietikkaa. Hauduta 120 asteisessa uunissa, kunnes kasvikset ovat mukavan pehmeitä. Nauti mehevän pihvin ja maustevoin kera!