Arvio
Tämänviikkoinen viinivinkki vie meidät pohjoiseen Afrikkaan. Marokkolaisessa, punaisessa Tandem –viinissä on maanläheinen, kypsän kirsikkainen, yrttisen mausteinen ja paahteinenkin tuoksu. Monivivahteista, varsin rustiikkista tuoksua seuraa keskitäyteläinen, reilusta hapokkuudesta johtuen miellyttävän eloisa maku. Aromeiltaan se myötäilee tuoksua. Viini on tyyliltään mehevän maanläheinen ja helposti lähestyttävä. Tästä huolimatta kokonaisuudessa on persoonaa ja karaktääriä – myös tyylikkyyttä. Raikastavan hapokkuuden lisäksi viinissä on miellyttävän pehmeä tanniinisuus, joka kantaa viiniä hennosti suuta supistavaan, hieman pippurisen mausteiseen ja ”lihaisaan”, monivivahteiseen jälkimakuun. Herkullinen kokonaisuus!
Viinin seuraksi
Viikon viini tuo auringonpilkahduksen viileään pohjolaan. Tandem on tyylikkyydessään ja tasaisessa suutuntumassaan maukas viini hyvinkin erilaisten ruokien seuraan. Tarjottavan ruoan kanssa ehkäpä tärkein seikka onkin se, ettei ruoassa ole liiallista voimakkuutta tai aggressiivista aromikkuutta, mikä peittäisi viinin moniulotteisuuden allensa. Tandem maistuu esimerkiksi selkeämakuisen mutta herkullisen, täyteläisen poronkäristyksen kanssa. Poronkäristyksen riistaisen selkeäpiirteinen maku sopii mainiosti yhteen viinin pippurisen mausteisuuden ja maanläheisen marjaisuuden kanssa. Poronkäristyksen seurassa tarjotaan usein puolukkasurvosta. Tämä monesti osoittautuukin viinin kanssa hankalaksi, sillä se tekee tarjottavan punaviinin varsin karvaaksi. Suosittelisinkin hieman muokkaamaan perinteistä puolukkasurvosta. Murskaa puolukat, kiehauta survos ja mausta perinteisesti sokerilla. Jatka maustamista myös suolalla ja reilulla lorauksella sitruunamehua. Täten maustettuna survos ei tee viiniä karvaammaksi vaan itse asiassa pyöristää viiniä. Näin kokonaisuus on hyvin maukas. Rustiikkisen herkullisia hetkiä Tandemin ja käristyksen kera!