viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Kuplia juhlaan ja mehevälle lasagnelle

49 / 2012 Kalle

Kuohuviini Itävalta

Arvio

Tämän viikon viinivinkin kuplien säestyksellä voidaan nostaa malja Suomen itsenäisyydelle. Szigetin Pinot Noir-lajikkeesta valmistetussa kuohuviinissä on herkullisen vadelmainen, pakastemansikkainen ja hennon kirsikkainenkin tuoksu. Tuoksua seuraa kuiva, mutta tyylikkään marjainen ja erityisesti kirsikkainen maku. Siinä on myös edellä mainittujen aromien lisäksi kypsää punaherukkaisuutta, paahteisuutta ja mausteisuuttakin. Pehmeät kuplat tukevat makuun ryhdikkyyttä tuovaa hapokkuutta. Kokonaisuus jättää yrttisen marjaisen, kypsän puolukan kuorta aromeiltaan muistuttavan jälkivaikutelman.

Marjaiset kuplat sopivat myös aromikkaan lasagnen seuraan

Vaikka Szigetin herkullisen marjaiset kuplat maistuvat sellaisenaankin nautittuna, antaa viini mukavaa seuraa aromikkaalle lasagnelle.

Aloita juhlavan lasagnen valmistus ”bechamel-”, eli maitokastikkeen teolla. Sulata kattilassa voita ja lisää sinne voin määrä vehnäjauhoa. Pyörittele jauhoja voissa hetkisen ajan, mutta varo ettei jauho-voiseos saa ruskeaa väriä. Aloita maidon lisääminen voimakkaasti vatkaten ja maitoa vähitellen lisäten. Näin pystyt kontrolloimaan kastikkeen paksuutta. Lasagneen tuleva kastike saa jäädä melko paksuksi. Kun kastike on haluamasi paksuista, kiehuta sitä hiljalleen noin 5 minuutin ajan. Varo edelleen pohjaan palamista. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla, hienonnetulla timjamilla ja raastetulla parmesanjuustolla.

Aloita lasagnen kasaaminen uunivuokaan. Laita pohjalle lasagnelevyt, sitten hienonnettua ja kevyesti kuullotettua salottisipulia, laakeiksi viipaleiksi leikattua lohta ja sen päälle kuutioitua tai suikaloitua kylmäsavuporoa. Kauho täytteelle kastiketta ja jatka tällä tavoin haluamasi määrän kerroksia. Viimeiseksi laita pinnalle lasagnelevyt ja kauho päälle hieman kastiketta. Viimeistele parmesanraasteella.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa n.40-50 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä hyvän ajan ennen tarjoilua. Näin se on helpommin leikattavaa.

Poksauta Szigetin Pinot Noir auki, kilistele juhlan kunniaksi ja nauti mehevän lasagnen, raikkaan vihreän salaatin sekä hyvän seuran kera!

Edellisen viikon viinivinkki

Orangen Pinot Noir mehevälle possuannokselle

Logan Weemala Pinot Noir 2011

Punaviini Uusi Etelä-Wales
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä