Viikon viinivinkki

Sula Shiraz

24 / 2007 Aki Björklund2

Arvio

Tämänkertainen viikon viinimme on valmistettu hyvin eksoottisessa viinimaassa, Intiassa. Nuorekkaan reheväarominen ja avoin tuoksu on tummasävytteinen. Siinä on savua, nokea, tervaa ja pippurista mausteisuutta. Tuoksua seuraa keskitäyteläinen ja rehevä maku. Avoin aromikkuus seuraa tuoksusta makuun. Viinissä oleva pippurinen mausteisuus ja pehmeät tanniinit antavat nuorekkaalle viinille ryhtiä. Persoonallisen rustiikkinen kokonaisuus jättää tuntuvasti savuisen, hieman suuta kuivattavan jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Rehevän punaviinin seuraan soveltuu hieman punertavaksi kypsennetty tumma liha, kuten naudan ulkofileestä valmistettu pihvi. Kauniina kesäpäivänä on mukava kuumentaa grilli ja kokoontua nauttimaan selkeämakuisesta herkusta. Voit halutessasi marinoida lihaa yön yli. Valmista marinadi punaviinistä, fariinisokerista, balsamietikasta, öljystä ja mustapippurista. Suosittelen hienontamaan joukkoon vielä reilusti valkosipulia. Kuivaa lihan pinta huolellisesti ennen grillaamista. Jätä pihvi reilusti punertavaksi, jolloin sen mehevyys säilyy etkä tarvitse kastiketta annosta viimeistelemään. Tarjoa maukkaan grilliherkun lisäkkeeksi hieman viilennettynä nautittavaa perunasalaattia, jonka valmistat keitetyistä ja halkaistuista uusista perunoista, kevätsipulista, kapriksista, hienonnetusta aurinkokuivatusta tomaatista, öljystä ja dijon-sinapista. Mausta salaatti vielä tilkkasella valkoista balsamietikkaa, sekä pippurilla ja suolalla.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.