Arvio
Tämän viikon suositukseni on tyylikäs kuohuviini. Sen tuoksu on ryhdikäs, hedelmäinen ja mausteinen. Siinä on kypsää punaista omenaa, päärynää ja yrttejä. Kuiva, mutta hedelmäinen maku on sekin suutuntumaltaan runsas ja oikeastaan roteva. Tuoksun aromien lisäksi maussa on reilusti sitrusmaisia ja mineraalisia vivahteita. Tasaiset kuplat tuovat makuun eloisuutta ja korostavat makua ryhdittävää hapokkuutta. Kokonaisuus jättää veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.
Tiivismakuinen rulla viimeistellään mädillä ja nautitaan itsenäisyyden kunniaksi kuplajuoman kera
Itsenäisyyspäivän lähestymisen kunniaksi suosittelisin valmistamaan tälle viinille herkullista syötävää, jonka voi tarjota myös vaikkapa alkuruokana.
Leikkaa pieniksi kuutioiksi saaristolaisleipää, kylmäsavulohta ja kylmäsavuporopaistia. Nosta kulhoon. Hienonna joukkoon reilusti ruohosipulia sekä sulatettuja katkarapuja. Viimeistele hyvin pieneksi kuutioidulla hillotulla inkiväärillä. Rouhaise joukkoon mustapippuria, purista hieman sitruunamehua ja sekoita hyvin.
Lisää kulhoon ranskankermaa seosta sitomaan ja tarkista maku. Seos kannattaa jättää hyvin tiiviiksi.
Levitä kelmun päälle limittäin graavilohiviipaleita. Nostele valmistamaasi seosta viipaleille ja kääri tiiviiksi rullapötköksi. Kieritä koko komeus tiiviisti kelmun sisälle ja nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.
Avaa kelmu ja leikkaa varovasti reiluja viipaleita tai halutessasi voit jättää ne varsin korkeiksi ”torneiksikin”.
Alkuruokana tarjottaessa voit valmistaa viipaleiden alle yksinkertaisen, vinaigretilla maustetun salaatin. Nosta viipaleet tai ”torni” salaatille. Viimeistele annos muutamalla lusikallisella lempimätiäsi.
Kaada lasiin herkullisia kuplia ja nosta malja itsenäisyydelle.