viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Kukkaisen parfyyminen viini mausteisen keiton seuraan

48 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Uusi-Seelanti

Lämminhenkinen keitto viimeistellään raikkaalla limellä ja korianterilla

Marraskuun viimeisen viikon kylmien ilmojen johdosta suosittelen valmistamaan tämän maukkaan valkoviinin seuraan nopeasti valmistuvaa ja pakkasella mukavasti lämmittävää keittoa.

Hanki broilerin tai maissikanan rintafileitä ja leikkaa ne reiluiksi suikaleiksi. Ruskista lihasuikaleet nopeasti paistinpannulla tilkassa öljyä tai nokareessa voita. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hienonna salottisipulia, valkosipulia, tuoretta inkivääriä ja leikkaa myös punaista paprikaa suikaleiksi tai kuutioiksi. Viipaloi halutessasi myös herkkusieniä. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää sinne nämä leikkaamasi ainekset. Kuullottele hetkisen ajan kunnes sipulit hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon pikkuriikkisen hienonnettua chiliä. Lisää mukaan kookosmaitoa, kanalientä (voit käyttää vaikkapa liemikuutioita tai kanaliemifondia) ja halutessasi tilkkasen vettä.

Avaa nuudelipaketti ja riko nuudelien rakenne käsin murtamalla. Kun keiton liemi on kuumentunut, lisää nuudelit, pakasteherneitä ja esipaistetut lihasuikaleet. Hauduta hetkinen kunnes liha kypsyy. Viimeistele keitto puristamalla joukkoon hieman limen mehua ja lisäämällä hienonnettua tuoretta korianteria.

Tarkista maku ja nauti höyryävänä Spy Valleyn parfyymisen viinin ja vaikkapa tuoreen patongin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Syrah ja Viognier punertavina kuplina

Finca Las Moras Syrah Viognier Rosé Brut

Kuohuviini Argentiina
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä