Viikon viinivinkki

Italialaista rustiikkisuutta saltimboccalle

9 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Parmankinkkuun käärityt broilerinfileet risoton kera hurmaavat venetolaisen

Viikon viinivinkin seuraan suosittelen valmistamaan mehevää broilerifileetä. Aloita valmistaminen kuitenkin lisäkkeeksi tarkoitetusta pestorisotosta.

Hienonna valko- ja salottisipulia. Aseta paksupohjainen kattila tai pata liedelle. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää joukkoon sipulit ja risottoriisi. Kuullota hetkinen. Kiehauta toisessa kattilassa tilkka valkoviiniä ja kanalientä. Lisää nestettä kuullotettujen raaka-aineiden joukkoon vähitellen. Muista sekoittaa taajaan. Kun riisi alkaa olla hieman yli al dente -kypsyyden, lisää joukkoon pestokastiketta, mustapippuria ja hieman parmesaaniraastetta. Tarkista maku ja lisää halutessasi mascarponea. Pidä lämpimänä.

Mausta broilerin rintafileet suolalla ja pippurilla. Asettele rintafileen päälle 2–3 tuoretta salvianlehteä ja kääri koko komeuden ympärille parmankinkkuviipale tai -viipaleita. Kiinnitä viipaleet rintafileeseen esimerkiksi hammastikulla. Kuumenna paistinpannu ja tilkkanen öljyä. Ota broiskukääröihin pintaväri nopeasti kuumalla pannulla ja nosta fileet uunivuokaan. Kypsennä loppuun uunissa ja anna vetäytyä hetkinen. Leikkaa vetäytyneet rintafileet reiluiksi viipaleiksi.

Kauho lautaselle mehevää risottoa ja asettele viipaleet annokseen. Nauti rustiikkisen marjaisen Sartorin RV -viinin kera.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.