Viikon viinivinkki

Eksoottista hedelmää mausteisen keiton kylkeen

6 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Höyryävän lämminhenkinen keitto viimeistellään limellä ja korianterilla

Tällä kertaa suosittelen valmistamaan tämän maukkaan valkoviinin seuraan nopeasti valmistuvaa ja talvisilla keleillä mukavasti lämmittävää keittoa.

Hanki broilerin tai maissikanan rintafileitä ja leikkaa ne reiluiksi suikaleiksi. Ruskista lihasuikaleet nopeasti paistinpannulla tilkassa öljyä ja nokareessa voita. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hienonna salottisipulia, valkosipulia, tuoretta inkivääriä ja leikkaa myös punaista paprikaa suikaleiksi. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää sinne nämä leikkaamasi ainekset. Kuullottele hetkinen kunnes sipulit hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon pikkuriikkisen verran hienonnettua chiliä ja jatka kuullottamista vielä hetken. Lorauta joukkoon kookosmaitoa, kanalientä (voit käyttää vaikkapa liemikuutioita tai kanaliemifondia) ja halutessasi tilkkasen vettä. Hauduttele hetkinen

Avaa nuudelipaketti ja riko nuudelien rakenne käsin murtamalla. Kun keiton raaka-aineet ovat kypsyneet, lisää nuudelit, pakasteherneitä ja esipaistetut lihasuikaleet joukkoon. Hauduta hetkinen kunnes liha kypsyy. Viimeistele keitto puristamalla joukkoon hieman limen mehua ja lisäämällä hienonnettua tuoretta korianteria.

Tarkista maku ja nauti höyryävänä vaikkapa tuoreen patongin ja runsaan yrttisen tuorejuustolevitteen kera.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.