viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Eksoottista hedelmää mausteisen keiton kylkeen

6 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Veneto

Höyryävän lämminhenkinen keitto viimeistellään limellä ja korianterilla

Tällä kertaa suosittelen valmistamaan tämän maukkaan valkoviinin seuraan nopeasti valmistuvaa ja talvisilla keleillä mukavasti lämmittävää keittoa.

Hanki broilerin tai maissikanan rintafileitä ja leikkaa ne reiluiksi suikaleiksi. Ruskista lihasuikaleet nopeasti paistinpannulla tilkassa öljyä ja nokareessa voita. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hienonna salottisipulia, valkosipulia, tuoretta inkivääriä ja leikkaa myös punaista paprikaa suikaleiksi. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää sinne nämä leikkaamasi ainekset. Kuullottele hetkinen kunnes sipulit hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon pikkuriikkisen verran hienonnettua chiliä ja jatka kuullottamista vielä hetken. Lorauta joukkoon kookosmaitoa, kanalientä (voit käyttää vaikkapa liemikuutioita tai kanaliemifondia) ja halutessasi tilkkasen vettä. Hauduttele hetkinen

Avaa nuudelipaketti ja riko nuudelien rakenne käsin murtamalla. Kun keiton raaka-aineet ovat kypsyneet, lisää nuudelit, pakasteherneitä ja esipaistetut lihasuikaleet joukkoon. Hauduta hetkinen kunnes liha kypsyy. Viimeistele keitto puristamalla joukkoon hieman limen mehua ja lisäämällä hienonnettua tuoretta korianteria.

Tarkista maku ja nauti höyryävänä vaikkapa tuoreen patongin ja runsaan yrttisen tuorejuustolevitteen kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Hedelmää, maustetta ja parfyymiä broilerille

Torres Santa Digna Gewürztraminer Reserva 2016

Valkoviini Chile
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä