viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Rocca del Dragone Falanghina

21 / 2011 Aki Björklund2

Valkoviini Italia

Arvio

Tämän viikon viinisuositukseni on raikas italialainen herkku. Viinissä on hyvin tuore ja puhtaan hedelmäinen tuoksu. Siitä voi aistia kypsää omenaa, päärynää ja melonia. Aromeiltaan tuoksua seuraava kuiva maku on sekin puhdaspiirteisen hedelmäinen. Siinä on lisäksi hentoa kukkaisuutta ja sitrushedelmien pirteitä vivahteita. Hyvin eloisat hapot tekevät suutuntumasta ilmavan ja kokonaisuus jättääkin veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Eloisa ja puhdaspiirteinen, Falanghina–lajikkeesta valmistettu viini on monikäyttöinen ruokien seuralainen. Suosittelisin tällä kertaa viinin seuraksi täyteläistä parsakeittoa ja paistettua kampasimpukkaa. Kuori ja pilko valkoiset parsat. Jos haluat, voit säästää parsojen nuput keiton koristeeksi. Kuori ja hienonna myös maun mukaan salottisipulia ja halutessasi valkosipulia. Kuullota kattilassa sipulit ja parsapalat. Lorauta joukkoon hieman valkoviiniä, kanalientä (voit halutessasi käyttää myös kasvislientä) ja kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiehuta hiljaa hymyillen kypsäksi. Soseuta keitto teho- tai sauvasekoittimella. Tämän jälkeen siivilöi keitto tiheän siivilän läpi. Tarkista maku. Voit kuohkeuttaa keittoa uudelleen sauvasekoittimella. Mikäli säästit parsannuput, hauduta ne suolalla ja voilla maustetussa vedessä. Varo kypsentämästä nuppuja liikaa. Kuumenna paistinpannu hyvin kuumaksi ja lisää siihen tilkka öljyä. Kuivaa kampasimpukat hyvin ja kun pannu on hyvin kuuma, nostele kampasimpukat pannulle. Heitä joukkoon myös muutama timjaminoksa. Paista kunnes kampasimpukka on saanut kauniin pintavärin. Vähennä lämpöä, käännä kampasimpukat ja lisää muutama nokare voita pannulle. Anna voin kiehahtaa ja nosta kampasimpukat pois pannulta. Varo kypsentämästä liikaa. Aseta kampasimpukka lautaselle ja kaada kauhalla kuohkeaa parsakeittoa ympärille. Koristele haudutetuilla parsannupuilla ja nauti Falanghinan kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2010

Valkoviini Ranska
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä