Arvio
Italiasta tulevassa viikon viinivinkissäni, tyylikkäässä Veneton punaviinissä, on moniulotteinen tuoksu jossa on kypsää tummanpunaista marjaisuutta, yrttisyyttä ja paahteisuutta. Tuoksua seuraava keskitäyteläinen maku on sekin kypsän hedelmäinen ja mehevä. Tyylikkäästä mausta voi erottaa lisäksi kypsää kirsikkaa, vadelmaa ja orastavaa nahkaisuutta. Herkullinen hedelmähapokkuus antaa pituutta makuun ja tekee kokonaisuudesta eloisan. Tasainen, kypsä tanniinisuus kannattelee hedelmäisyyttä mukavasti. Viini jättää harmonisen, viipyilevän jälkivaikutelman.
Aromikasta maksaa höystetään tuunatulla puolukkasuorvoksella
Regolon seuraksi suosittelisin loihtimaan aromikkaan maukasta, paistettua vasikan- tai naudanmaksaa. Vivahteikkaana raaka-aineena maksa sopii erinomaisesti viinin kypsän marjaisuuden kylkeen.
Aloita lisukkeiden valmistuksesta. Leikkaa sipulista ohuita renkaita ja kuullota niitä kuumalla pannulla voissa. Lorauta joukkoon tilkkanen valkoviiniä, ripottele hieman sokeria, suolaa ja hauduta pitkään silloin tällöin sipuleita sekoittaen.
Perinteisesti lisukkeena tarjottava puolukkasurvos on viinin kannalta melkoisen haasteellinen, mutta hieman muokkaamalla siitä saadaan huomattavasti viiniystävällisempää tarjottavaa. Laita puolukkasurvos kattilaan. Kiehauta survos, lisää hieman suolaa ja purista joukkoon tuoretta sitruunanmehua. Anna jäähtyä. Viiniystävällisempi survos on syntynyt.
Valmista päälisäkkeeksi rehellinen perunamuusi voita säästelemättä.
Ota lopuksi maksa käsittelyyn. Puhdista maksasta mahdolliset ylimääräiset kalvot ja leikkaa se noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Pyörittele viipaleet vehnäjauhoissa. Kuumenna pannu ja paista jauhotetut maksaviipaleet kirkastetussa voissa nopeasti molemmin puolin. Maksa voi hyvin jäädä punertavaksi sisältä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kauho lautaselle mehevää pottumuusia. Asettele viereen maksaviipale ja nostele pitkään haudutettua sipulia päälle. Viimeistele annos valmistamallasi puolukkasurvoksella ja nauti vivahteikkaan Regolon kera.