viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Jenkkivalkoista mutkattomalle possuherkulle

46 / 2014 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Oregon

Arvio

Viikon suositukseni, maukkaan oregonilaisen valkoviinin tuoksu on melko avoin ja kypsän hedelmäinen. Siinä on eksoottisia vivahteita ja makeita mausteita. Maku on kuiva, mutta toistaa tuoksun trooppisia sävyjä. Viinissä on ananasta, aprikoosia ja hennon kermaisia sävyjä. Suutuntumaa ryhdittävät eloisat hedelmähapot, jotka kantavat viiniä tasaiseen, veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.

Pikkujoulupossu syödään sämpyläkääröstä

Hanki kaupasta possunniskaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita niska uunivuokaan muutaman laakerilehden, maustepippureiden, muutaman valkosipulikynnen ja timjamin kera. Pilko joukkoon vielä hieman porkkanaa ja sipulia.

Täytä vuoka vedellä, tai voit halutessasi käyttää mietoa lihalientäkin, siten että liha juuri ja juuri peittyy.

Kypsennä noin 100 asteisessa uunissa ainakin 10 tunnin ajan. Anna lihan jäähtyä liemessään. Kun liha on jäähtynyt, revi se käsin reiluiksi paloiksi kulhoon.

Valmista jämäkkä kastike sekoittamalla majoneesia, karkeaa dijonsinappia ja hienonnettua rakuunaa. Viimeistele kastike puristamalla joukkoon hieman sitruunanmehua.

Lämmitä possupalat kevyesti vaikkapa mikrossa. Mausta ja mehevöitä repimäsi lihapalat tämän jälkeen valmistamallasi majoneesilla.

Leivo itse tai hanki kaupasta isoja sämpylöitä tai leikkaa suuresta maalaislimpusta reilun kokoisia viipaleita. Levitä majoneesia leipäviipaleille tai sämpylänpuoliskoille. Lisää vaikkapa käsin revittyä salaattia ja nosta leipäviipaleelle majoneesilla maustamaasi lihaa. Leikkaa päälle muutama viipale suolakurkkua ja nosta toinen leipäviipale päälle.

Tarjoile koko komeus vaikkapa leivinpaperista muotoilemistasi ”pusseista” maukkaan Rainstormin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Maalaismaisen rehellinen Ripasso hurmaa

Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasso 2012

Punaviini Veneto
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä