Viikon viinivinkki

Valkopippurinen luomu-grüner Itävallasta

28 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Mehevä haukipihvi tarjoillaan burgerina aromikkaiden lisukkeiden kera

Ainekset

40 min + maustumiseen 1-12 h
*
600 g haukifileetä (ruodottomana)
2 dl kermaa
2 munanvalkuaista
2 tl suolaa
*
Paistamiseen:
voita
*
Pikkelöity kaali ja -kurkku:
3 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl väkiviinaetikkaa
1 kurkku ohuina viipaleina
1/2 punakaali ohuina suikaleina
*
Piparjuurimajoneesi:
2 dl majoneesia
2 rkl raastettua piparjuurta
*
Lisäksi:
4 Reissumies-leipää (tumma Reissumies)
200 g leipäjuustoa
salaattia

Valmistusohje

1. Valmista pikkelöidyt kasvikset edellisenä päivänä. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Jäähdytä.
2. Aseta kurkku sekä punakaali omiin astioihin ja kaada liemi puoliksi molemmille.
3. Anna maustua vähintään tunti, mieluiten seuraavaan päivään.
4. Valmista haukipihvit. Jauha kala monitoimikoneessa hienoksi.
5. Lisää loput ainekset koneen pyöriessä. Jauha tasaiseksi massaksi.
6. Muotoile massa käsin pihveiksi.
7. Paista pihvejä voissa pannulla, kunnes ne saavat kauniin värin. Kypsennä pihvit loppuun uunissa 120 asteessa noin 12 minuuttia.
8. Pihvien kypsyessä, sekoita majoneesin ainekset.
9. Kuumenna leivät uunissa rapeiksi.
10. Kokoa hampurilaiset. Aseta salaattia leivän päälle, seuraavaksi punakaalia, haukipihvi, viipale leipäjuustoa, kurkkua ja majoneesia. Laita kansi päälle, purista hieman kasaan ja nauti.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.