viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Carmenère kesyttää karitsan

23 / 2015 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Maipo

Arvio

Tämän viikon mehevässä chileläisessä punaviinissä on tummasävytteinen, luonteeltaan mehevä ja multainen tuoksu. Siinä on karhunvatukkaa, makeita mausteita ja häivähdys paprikaa. Varsin täyteläinen maku toistaa tuoksun lupaamat tummat vivahteet. Viinissä on tuntuvaa paahteisuutta ja makeaa mausteisuutta. Hento savuisuus ja kypsät tanniinit tuovat makuun ryhtiä. Kokonaisuus jättää melko pitkän, muhevasta tyylistään huolimatta ryhdikkään, kypsän mustaherukkaisen ja kirsikkaisen jälkivaikutelman.

Karitsan sisäfileet saavat kaveriksi kermaviilillä höystetyt uudet perunat ja parmesaanilla viimeistellyn lisukkeen

Tämän, mehevän chileläisen punaviinin seuraan sopivat nopeasti grillissä valmistuvat karitsan sisäfileet.

Ota lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja poista fileistä pieni kalvo. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tuoreella timjamilla.

Valmista sitten lisukkeet. Halkaise kirsikkatomaatteja ja levitä ne uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Mausta ripauksella sokeria, suolaa ja pippuria. Laita vielä muutama tippa balsamietikkaa jokaiselle tomaatinpuolikkaalle. Laita tomaatit noin 100 asteiseen uuniin ja anna niiden hieman ”kuivahtaa”.

Hienonna sipulia ja valkosipulia. Kuullota niitä nokareessa voita kunnes ne alkavat hieman pehmenemään. Lisää joukkoon hienonnettua tuoretta timjamia ja pinjansiemeniä. Anna jäähtyä.

Keitä uudet perunat reilulla suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden ”kuivua” pinnalta. Halkaise perunat lämpimänä, lisää joukkoon ohuiksi viipaleiksi leikattua nippusipulin vartta. Lusikoi joukkoon kermaviiliä. Mausta sitruunanmehulla ja suolalla. Tarkista maku ja pidä lämpimänä.

Grillaa karitsanfileet nopeasti ja anna vetäytyä noin 10 minuutin ajan.

Lämmitä sipulilisuke ja lisää joukkoon uunista nostetut, hieman kuivahtaneet tomaatit ja raasta joukkoon parmesaania.

Nostele lautaselle perunalisuketta ja asettele karitsanfileet viereen. Viimeistele lusikoimalla fileiden päälle sipuli-tomaatti-parmesaanilisuketta.

Korkkaa mehevä Porta Carménère ja nauti kesäkuun ensimmäisistä päivistä!

Edellisen viikon viinivinkki

Puglian pehmeää primitivoa

Feudi di San Marzano Primitivo 2013

Punaviini Apulia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä