Arvio
Tämän viikon viinillinen vinkkaukseni on ranskalainen valkoviini. Siinä on makean hedelmäinen tuoksu, josta voi erottaa makeaa mausteisuutta, rusinaa ja kukkaisen parfyymisiakin vivahteita. Puolikuiva maku toistaa tuoksun aromimaailman. Siinä on lisäksi makeaa ananasta ja hunajamelonia. Pehmeää ja hennon makeaa suutuntumaa ryhdittää mukava hapokkuus, ja kokonaisuus onkin miellyttävästi tasapainossa. Viini jättää varsin pitkään maistuvan, lähes öljymäisen jälkivaikutelman.
Yksinkertainen herkku valmistuu syksyisen metsän aarteesta
Viinin seuraan suosittelen valmistamaan yksinkertaisen maukasta purtavaa sesongin herkusta, tateista. Tarvittaessa voit käyttää annokseen myös siitake- tai herkkusieniä. Tämän herkullisen ja nopeasti valmistuvan annoksen voit tarjota alkuruokana tai pienenä iltapalana.
Puhdista sienet ja halutessasi voit irrottaa lakit. Voit myös käyttää sienet kokonaan. Leikkaa sienet hyvin ohuiksi viipaleiksi.
Levitä sieniviipaleet lautaselle yhteen kerrokseen, eli älä laita niitä päällekkäin. Purista sienten päälle hieman sitruunanmehua, hyvää oliiviöljyä, ripottele pintaan hieman suolaa ja rouhaise päälle maltillisesti mustapippuria.
Raasta tai viipaloi annoksen päälle parmesaanijuustoa, lisää pieniä nokareita sitruunanmehulla maustettua majoneesia ja viimeistele annos asettelemalla päälle rucolan lehtiä.
Kaada lasiin mausteista Pfaffia ja nauti!