Viikon viinivinkki

Parducci Deep Roots

34 / 2011 Aki Björklund2

Arvio

Tämän viikon viinivinkki on yhdysvaltalainen, viidestä eri lajikkeesta valmistettu valkoviini. Viinin avoimesta tuoksusta voi erottaa eksoottista hedelmäisyyttä, kukkaisuutta, parfyymisyyttä, sekä kermaisia vivahteita. Runsasta tuoksua seuraava maku on kuiva, mutta sekin hyvin kypsän hedelmäinen – suutuntumaltaan lähes makea. Siinä on tuoksun aromien lisäksi aprikoosia ja persikkaa – myös hillotun sitruunan vivahteita. Runsasta suutuntumaa ryhdittää hedelmähapokkuus, joka kantaa viiniä hennosti suuta supistavaan jälkivaikutelmaan. Maukas kokonaisuus.

Viinin seuraksi

Eksoottisen hedelmäisen viinin viereen on turvallista valita ruokaa. Viini sopii monenlaisten herkkujen seuraan. Syksyn kolkutellessa voit valmistaa tämän jenkkivalkkarin seuraan vaikkapa täyteläistä kantarellikeittoa. Valitse puhdistamistasi sienistä muutamia kauniita yksilöitä annosta kohden koristeeksi. Pilko loput sienet ja hienonna seuraksi salottisipulia ja halutessasi myös valkosipulia. Kuullota sienet ja sipulit kattilassa reilussa voinokareessa. Lorauta kattilaan tilkka valkoviiniä. Lisää joukkoon yhtä paljon kanalientä ja kuohukermaa. Voit lisätä näitä nesteitä niin paljon että sienet ja sipulit peittyvät reilusti. Rouhaise joukkoon mustapippuria. Kiehuta reilut puoli tuntia. Soseuta keitto tehosekoittimella ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Kuumenna toisessa kattilassa vielä nokare voita. Kuullota siinä nopeasti aiemmin valitsemasi kokonaiset kantarellit ja hienonnettua salottisipulia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon hienonnettua persiljaa ja purista mausteeksi hieman sitruunamehua. Sekoita. Nostele lusikalla keittolautasen pohjalle sipuli-sieni-persiljasekoitusta ja kaada kuohkeaa keittoa ympärille. Viimeistele annos hyvin löysäksi vatkatulla kermavaahdolla ja nauti Parduccin valkoviinin kera.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.