viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Malbec -tapahtuman kunniaksi mendozalaista Nieto Senetineria

18 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Mendoza

Tiivismakuinen bolognese tarjoillaan aromikkaan pastan kera

Tämänviikkoisen viinisuosituksen resepti vaatii hieman valmistusaikaa, mutta on sitäkin herkullisempi!

Ainekset
4 annosta
valmistusaika 3 h
*
2 karitsan potkaa
1 porkkanaa
1 sipuli
pala palsternakkaa
pala varsiselleriä
3 rkl tomaattipyreetä
1/2 punainen chili
1/2 valkosipuli
4 dl punaviiniä
1 l liha- tai kanalientä
suolaa
400 g karitsan ulkofileetä
*
Maustepussi (Bouguet garni):
2 laakerinlehteä
kanelitanko
pieni nippu timjamia
pieni nippu oreganoa
mustapippuria
*
Parmesaanipasta:
400 g tuoretta tai kuivattua spagettia
vettä
suolaa
kevätsipulia
lehtipersiljaa
parmesaania
mustapippuria

Valmistusohje
1. Paahda potkat kauttaaltaan padassa.
2. Kuori ja paloittele juurekset. Lisää pataan.
3. Lisää tomaattipyree, chili ja kuoritut valkosipulinkynnet. Sekoita hyvin.
4. Lisää joukkoon harsokankaaan sisään laitetut mausteet. Sido kangas langalla pussiksi ja lisää pataan. Kaada sekaan punaviini ja liha- tai kanaliemi.
5. Hauduta noin 2–2,5 tuntia hiljalleen.
6. Kun potkaluu irtoaa lihasta helposti, nosta potkat pois liemestä. Revi liha haarukalla irti luista.
7. Poista maustepussi. Keitä lientä, kunnes siitä on haihtunut nestettä ja se paksuuntuu hieman.
8. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Mausta ja tarkista maku. Siivilöi kastike.
9. Paista karitsanfilee pannulla haluamaasi kypsyyteen.
10. Kypsennä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Kaada vesi, mutta jätä kattilan pohjalle hiukan keitinvettä.
11. Mausta pasta leikatulla kevätsipulilla, lehtipersiljalla ja reilulla määrällä parmesaaniraastetta. Sekoita hyvin. Viimeistele mustapippurilla
12. Tarjoile pastaa karitsanulkofileen, revityn potkan ja kastikkeen kanssa.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä