Arvio
Tämän viikon viinisuositus on raikkaan kesäinen valkoviini Etelä-Afrikasta. Lasista huokuva rehevä ja avoin tuoksu on täynnä mustaherukkapensaan aromikkuutta. Siinä on lisäksi karviaista, mineraalisuutta ja puutarhan vihreitä yrttejä. Aromeiltaan tuoksua seuraava maku on suutuntumaltaan melko runsas. Kypsä, lähes eksoottinen hedelmäisyys saa ryhtiä tuntuvasta hapokkuudesta, mineraalisuudesta ja yrttisyydestä. Tasapainoinen, eloisa kokonaisuus nostaa veden kielelle. Miellyttävän raikas ja kesää huokuva herkkuviini.
Viinin seuraksi
Aromaattisen valkoviinin seuraan sopii mainiosti aromikkaat, kuten graavatut tai savustetut kalaruoat. Viini maistuu mainiosti myös itämaisten makujen kanssa. Kokeile tällä kertaa vaikkapa grillattuja kampasimpukoita, jotka tarjoat wokatun nuudelilisäkkeen kera. Mikäli käytät pakastettuja kampasimpukoita, sulata ne hitaasti jääkaapissa, sekä valuta ja kuivaa ne hyvin. Esivalmista nuudelit keittämällä ne, mutta varo kypsentämästä niitä liikaa. Hienonna sipulia, valkosipulia, inkivääriä, paloittele siitakesieniä ja sokeriherneitä. Leikkaa purjosipulia ohuiksi renkaiksi. Kuumenna wokissa öljyä ja paista siinä sipulit, inkivääri ja sienet. Lisää joukkoon esikeitetyt nuudelit ja maun mukaan ”curry-paste” -tahnaa. Sekoita hyvin. Rouhi sekaan pippuria, purista joukkoon hieman limen mehua ja lisää herneet. Tarkista maku. Grillaa kampasimpukat nopeasti kuumassa grillissä. Vältä kypsentämästä liikaa. Nostele lautaselle nuudelilisuketta ja aseta päälle kampasimpukat. Tarjoile raikkaan Nelson’s Creekin kera ja nauti.