Arvio
Vuoden ensimmäisen viinisuositukseni, sisilialaisen punaviinin tuoksu on muhevan multainen, nuorekas ja muistuttaa muun muassa tummista marjoista, kuten mustaherukoista ja karhunvatukoista. Melko runsas maku on sekin muheva ja nuorekas. Viiniä sävyttää myös luumuinen aromi. Suutuntuma on hedelmäinen ja lievä hedelmähapokkuus ryhdittää kokonaisuutta. Viini jättää lämminhenkisen, hieman suuta kuivattavan jälkivaikutelman.
Mustaleima viimeistelee lämpimän voileivän
Uusi vuosi alkaa ja pakastimeen on saattanut päätyä joulun makuja, kuten kinkkua tai kalkkunaa. Tämän huikopalan avulla pääset herkuttelemaan näitä makuja vielä kerran.
Leikkaa kinkusta tai kalkkunasta haluamasi kokoisia kuutioita. Sekoita kulhossa niiden joukkoon hienonnettua salotti- ja valkosipulia, hieman kuutioitua omenaa, pieniä kapriksia ja hienonnettua lehtipersiljaa. Lisää muutama lusikallinen sinappia.
Raasta kulhoon vielä reilusti mustaleimaemmentalia, rouhaise mausteeksi mustapippuria ja riko joukkoon kananmuna tai kaksi. Sekoita.
Nosta uunipellille leivinpaperin päälle reiluja, voilla voideltuja viipaleita maalaisleivästä tai vaaleasta vuokaleivästä. Nostele kulhosta täytettä leiville ja viimeistele raastamalla päälle vielä hieman mustaleimaa.
Nosta pelti uuniin ja paista leipiä noin 200 asteessa. Voit myös gratinoida leipiä uunivastusten alla, kunnes täyte saa kauniin pintavärin.
Valmista leipien seuraksi iltapalalle raikas salaatti sekoittamalla erilaisia aromikkaita salaatteja ja valmistamalla salaatinkastikkeen öljystä, viikunahillosta, balsamietikasta ja rouhaisemalla joukkoon mustapippuria.
Nostele lautaselle raikasta salaattia ja laita lämmin voileipä viereen. Nauti tammikuun ensimmäisestä viikosta ja mehevästä Sisilian punaviinistä.