viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Meinklang Grüner Veltliner

33 / 2010 Aki Björklund2

Valkoviini Burgenland

Arvio

Tämän viikon suositus on itävaltalainen, maukkaan mausteinen valkoviini. Tuoksutettaessa viiniä voi siitä erottaa kypsän hedelmäistä, avointa, reilun mausteista, pippurista ja yrttistäkin aromikkuutta. Viinistä voi lisäksi erottaa tuntuvaa mineraalisuutta. Kuiva, mutta runsaan hedelmäinen maku myötäilee tuoksun aromeja. Siinä on myös persikan kiveä ja maaperän soraisuutta. Herkullinen hapokkuus antaa maulle ryhtiä ja viini jättääkin hieman suuta supistavan, veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Tämän pippurishenkisen, hedelmäisen valkoviinin seurassa maistuu vaikkapa broilerin rintafileestä valmistettu, selkeämakuinen herkku. Leikkaa rintafile pituussuuntaan kahtia. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Asettele fileen puolikkaan päälle 2-3 tuoretta salvian lehtea. Kääri fileen ja salvianlehtien ympärille viipale ilmakuivattua kinkkua. Kuumenna paistinpannu ja tilkka öljyä. Ota käärökseen paistopinta pannulla ja nosta file uunivuokaan. Lisää vuokaan kanalientä, valkoviiniä, muutama laakerinlehti ja pippuria. Hauduta 160 asteisessa uunissa noin puolen tunnin ajan. Nosta fileet vuoasta ja siivilöi liemi. Kiehauta liemi, suurusta ja viimeistele kastikkeeksi lisäämällä kermaa. Tarkista maku. Nosta lautaselle lisäkkeeksi keittämääsi riisiä ja nosta filekääröt riisin päälle. Viimeistele annos lusikoimalla lautaselle maukasta kastiketta. Nauti Meinklangin Grünerin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Kracher Beerenauslese Cuvée

Kracher Beerenauslese Cuvée 2008

Valkoviini Itävalta
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä