viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Biodynaamista itävaltalaista graavisiialle

4 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Burgenland

Graavattua siikaa hernepyreen ja aromikkaan majoneesin kera

Raikas ja ryhdikäs valkoviini sopii selkeämakuisten vaaleiden kalaruokien ja äyriäisten seuraan. Kokeile vaikkapa alkuruokana tarjottavaa yksinkertaista herkkua, jonka voit valmistaa esimerkiksi siiasta. Poista nahallisista fileistä ruodot. Laita vuoan pohjalle karkeaa merisuolaa ja nosta siikafileet päälle. Lisää suolaa niin paljon, että kala peittyy. Nosta jääkaappiin graavaantumaan noin 3-4 tunniksi. Nosta fileet suolasta ja huuhtele niistä suola pois reilulla vedellä. Kuivaa kalat talouspaperilla ja leikkaa fileistä ohuita viipaleita. Lisukkeeksi voit valmistaa vaikkapa hernepyreetä. Hienonna salottisipulia ja kuullota sipuli kattilassa, reilussa voinokareessa. Kun sipuli alkaa pehmenemään, lisää joukkoon jäiset pakasteherneet, lorauta päälle kermaa ja mausta suolalla. Anna kerman kiehahtaa, mutta älä keitä sen pidempään. Nostele herneet tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi pyreeksi. Lisää kermaa saadaksesi haluamasi koostumuksen pyreelle. Tarkista maku ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Valmista kastikkeeksi sitruunainen tillimajoneesi sekoittamalla majoneesin sekaan runsaasti hienonnettua tilliä, hieman raastettua sitruunankuorta ja vastapuristettua sitruunanmehua. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Asettele kalaviipaleet lautaselle ja laita annokseen hieman sekasalaattia, nostele tai pursota hernepyreestä pieniä nokareita lautaselle ja viimeistele sitruunamajoneesilla. Tarjoa raikkaan Meinklangin ja hyvän mielen kera.

Edellisen viikon viinivinkki

5 lajikkeen muheva portugalilainen

Quinta da Espiga 2015

Punaviini Portugali
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä