Viikon viinivinkki

Elqui-laakson mustikkaista Mayua

24 / 2013 Antti Rinta-Huumo

Arvio

Tämän viikon tuhdissa punaviinissä on tummasävytteinen ja erittäin kypsän marjainen tuoksu. Siinä on kypsää mustikkaa ja karhunvatukkaa. Runsashedelmäinen maku on suuntäyttävä ja mehevän pehmeä. Tuoksun aromien lisäksi maussa on muhevaa multaisuutta ja paahteisen mausteisia aromeja. Maku saa tarvittavaa ryhtiä pehmeästä tanniinisuudesta. Tummasävytteinen kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, tasaisen jälkivaikutelman.

Maukas härkä kruunataan maistuvalla aromivoilla

Monikäyttöinen lihaviini saa tällä kertaa suositukseksi yksinkertaisen ja takuuvarmasti maistuvan pihvin.

Valmista ensin pihvin päälle tuleva maustevoi. Anna pieni määrä voita pehmentyä huoneenlämmössä.

Hienonna hyvin pieneksi salottisipulia, mieleisesi määrä valkosipulia sekä runsaasti tuoretta timjamia ja lehtipersiljaa.

Sekoita pehmenneen voin joukkoon hieman karkeaa Dijonsinappia, sipulit ja hienontamasi yrtit. Viimeistele maustevoi raastamalla joukkoon Pecorino-juustoa ja rouhaisemalla myllystä mustapippuria. Anna voin tekeytyä.

Valmista yksinkertainen bataattilisäke uunissa – tai halutessasi grillissä. Pese bataatit ja leikkaa ne 3-4 cm paksuisiksi viipaleiksi. Tee veitsellä ristiviillot bataattiviipaleiden pintaan. Hiero bataatille hienonnettua rosmariinia ja öljyä. Mausta suolalla ja kypsennä noin 175 asteisessa uunissa tai halutessasi folion sisällä grillissä miedolla lämmöllä.

Ota lihat, joko härän sisä- tai ulkofilepihvit hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Grillaa pihvit kuumassa grillissä ja nosta vetäytymään folion sisään noin 10 minuutiksi. Voit levittää maustevoita pihvin pintaan jo ennen folion sisään käärimistä tai sitten laittaa voita pihvin pintaan vasta pöytään nostettaessa.

Tarjoile pihvi paahteisen bataattiviipaleen, raikkaan kesäisen salaatin ja Mayun Carménèren kera.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.