Arvio
Tämän viikon viinisuositus on aromikas valkoviini hieman tuntemattomammasta viinimaasta, Uruguaysta. Viinissä on kesäisen aromaattinen, raikas tuoksu. Siitä tulee mieleen karviainen, mustaherukkapensas, vihreät yrtit ja mineraalisetkin piirteet. Tuoksua seuraa rapsakka, kuiva, mutta kypsän hedelmäinen maku. Raikas viini on suutuntumaltaan tasapainoinen ja eloisa. Puhdaspiirteinen viini jättää veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman – ja nostaa hymyn huulille.
Viinin seuraksi
Eloisa sauvignon blanc –viini on monikäyttöinen aromaattisten ruokien seuralainen. Kokeile tarjoilla viiniä esimerkiksi leivitetyn siian seurassa. Valmista ”leivitysjauho” hienontamalla monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa hapankorppuja tasaiseksi jauhoksi. Kun korput on hienonnettu, voit lisätä joukkoon varovasti valkosipulia ja reilusti kirveliä. Pyöräytä laitteella tasaiseksi. Poista siikafileestä ruodot ja nahka. Mausta fileet pippurilla ja suolalla. Kaada valmistamasi leivitysjauho lautaselle tai vadille ja leivitä fileet hapankorppuseoksessa. Paista kuumalla pannulla voin ja öljyn seoksessa kauniin rapeaksi. Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi kermamuhennettua porkkanaa. Hienonna sipulia ja leikkaa porkkana kuutioiksi. Freesaa sipulit ja porkkanat, lorauta hieman valkoviiniä ja lisää kermaa. Hauduttele, kunnes porkkanat ovat al dente –kypsiä ja kerma on paksuuntunut. Voit viimeistellä tämänkin hienonnetulla kirvelillä. Nosta muhennettua porkkanaa lautaselle ja asettele rapea siikafile porkkanan päälle.