Viikon viinivinkki

Loganin Weemala Rieslingiä tammitemmellykseen

2 / 2015 Antti Rinta-Huumo

Arvio

Tämän viikon valkoisessa suositusviinissäni on puhdaspiirteisen nuorekas tuoksu. Siinä on persikan kiveä, mineraalisuutta ja hunajaisuuttakin. Lähes kuiva maku on sekin eloisan raikas. Siinä on tuoksun piirteiden lisäksi erotettavissa sitrusmaisuutta ja orastavaa petrolin aromia. Maku on suutuntumaltaan varsin napakka, sillä erittäin rapsakka hapokkuus antaa viinille tuntuvaa ryhtiä. Kokonaisuus jättää hieman vahamaisen jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.

Pasta viimeistellään etikkapunajuurella maustetulla kermalla ja pariloidulla kylmäsavukirjolohella

Viinin seuraksi suosittelisin helposti valmistuvaa pastaa, joka sopii arkeen tai viikonlopun juhlavampaankin herkutteluun.

Esikeitä esimerkiksi nauhapastaa suolalla maustetussa vedessä ja valuta pasta hyvin.

Hienonna reilusti salottisipulia ja kuullota sitä nokareessa voita. Lisää joukkoon kuohukermaa ja kiehuttele kasaan kunnes se alkaa hieman paksuuntumaan.

Kuutioi hieman etikkapunajuuria ja lisää ne kerman ja sipulin joukkoon. Voit halutessasi lorauttaa joukkoon myös etikkapunajuuren lientä.

Nostele nauhapasta mukaan, sekoita hyvin ja lämmitä. Hienonna joukkoon reilusti nippusipulin vihreää vartta ja tarkista maku.

Nostele mehevää punajuuripastaa lautaselle ja viimeistele maukas herkku pariloimalla annokseen nopeasti paistinpannulla muutama ohut viipale kylmäsavustettua kirjolohta.

Korkkaa Loganin Weemala Riesling ja nauti alkaneesta vuodesta.

Aiemmat viinivinkit

Siika, grillattu kurkkusalaatti ja pippurinen grüner

Siika ja kurkkusalaatti ovat grillattuina kesäruokien aatelia. Niiden kanssa samaan pöytään sopii yrttinen grüner veltliner, jossa on tuntuvaa sitruksisuutta ja mineraalista pippurisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Grillattu entrecôte ja muhevan mausteinen venetolainen

Grillattu naudan entrecôte, aromikas tomaatti-sardellikastike ja uuden sadon kaali ovat grillaajan kesäruokaa. Paahteisen entrecôten kruunaa mehukkaan hedelmäinen venetolainen punaviini, jonka aromeissa on kuivattuja hedelmiä, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Savuperunaleipä ja herkullisen marjainen rosee

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Savuaromisen perunaleivän kanssa maistuu viehkeä ja herkullisen marjainen Viinilehden Vuoden roseviini. Savuinen aromikkuus ja tuntuva yrttisyys korostavat viinin viehättävää vadelmaisuutta ja mansikkaisuutta. Katso viikon

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.