Viikon viinivinkki

Sauvignon Blanc hurmaa kevyesti savustetun siian

27 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Kevyesti savustettu ja paistettu siika viimeistellään kesäisellä kukkakaali-perunalisäkkeellä

Tämän viikon poikkeuksellisen raikkaan ja aromikkaan viinivinkin seuraksi suosittelisin valmistamaan kesäisen yksinkertaista herkkua.

Valmista ensimmäiseksi lisuke. Rapsuta pienistä uusista perunoista kuori pois ja leikkaa perunat reilun paksuisiksi viipaleiksi. Revi kukkakaali pieniksi nupuiksi. Laita laakeaan kattilaan vettä, suolaa ja reilu nokare voita. Keitä perunat ja kukkakaalit lähes kypsiksi ja kaada vesi pois. Lisää kattilaan kermaa ja hieman dijonsinappia. Anna kiehua hetkinen, kunnes perunat ovat kypsiä.

Lisää joukkoon hienonnettua kevätsipulin vartta ja ruohosipulia. Mausta mustapippurilla ja suolalla, tarkista maku.

Poista siikafileestä ruodot, mutta jätä nahka paikalleen. Savusta kalaan nopea, alle minuutin pintasavu. Kuumenna tämän jälkeen pannulla reilu nokare voita, lisää muutama sitruunaviipale ja siikafilee nahkapuoli alaspäin. Kun file on kypsynyt lähes läpi, käännä filee nopeasti pannulla, mutta älä kypsennä pitkään.

Kauho lautaselle lämmintä peruna-kukkakaalilisäkettä ja nosta siikafilee päälle nahkapuoli ylöspäin. Korkkaa lasiin aromikasta Leydan Lot 4 Sauvignon Blancia ja nauti kesästä!

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.