viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Ankkaa ja tähtianiksella tuunattua pyreetä samettiselle Pinot Noirelle

52 / 2012 Antti Rinta-Huumo

Punaviini San Antonio

Arvio

Uuden vuoden vastaanottajaisiin suosittelisin herkkää ja hienostunutta Pinot Noir -viiniä. Siinä on hillomaisen makea punasävytteinen tuoksu, joka muistuttaa muun muassa vadelmia, metsämansikoita sekä kirsikoita. Keskitäyteläinen maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Suutuntuma on erittäin pehmeä ja viini tuntuu suussa lähes samettiselta. Makea mausteisuus sävyttää tätä viiniä. Maku on intensiivinen ja jättää pitkän ja tasaisen nielua lämmittävän hillomaisen jälkivaikutelman.

Viinin eloisa hapokkuus ryhdittää täyteläistä possunkylkiannosta

Kun joulun herkut ovat tämän vuoden osalta taakse jäänyttä elämää, on aika ottaa vastaan uusi vuosi herkkujen kera. Voit nauttia tämän maukkaan, Pinot Noirelle sopivan ankanrinta-annoksen alku- tai pääruokana.

Aloita annoksen valmistaminen lisäkkeenä tarjottavasta bataattipyreestä. Kuori ja paloittele bataatti. Nosta palat kattilaan ja lisää kahvikermaa niin että bataatit lähestulkoon peittyvät. Lisää suolaa ja bataattikiloa kohden yksi tähtianis. Kypsennä hiljaa kiehuttaen kunnes bataatit ovat kypsiä. Poista tähtianis. Nostele bataattipalat reikäkauhalla tehosekoittimeen ja ”aja” sileäksi. Lisää haudutuskermaa niin että saat pyreestä paksuudeltaan sopivaa. Tarkista maku.

Valmista seuraavaksi lämmin vinaigrette. Lämmitä öljyä kattilassa. Lisää öljyyn kuutioitua sipulia ja valkosipulia, kuutioitua keltaista ja punaista paprikaa, sekä pieniä kapriksia. Lopuksi lisää vihreää nippusipulin vartta, tuoretta timjamia ja loraus valkoista balsamicoa tai omenaviinietikkaa. Tarkista maku ja halutessasi lisää ripaus sokeria.

Tee ankanrinnan rasvapuolelle terävällä veitsellä viillot. Mausta rinta molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Laita rinnat rasvapuoli alaspäin kylmälle paistinpannulle ja laita pannu kuumenemaan. Näin ylimääräinen rasva sulaa pannun lämmetessä pois. Käännä rinta kun rasvapuoli on saanut kauniin värin.

Kypsennä rinta loppuun uunissa 150 asteessa, kunnes sisälämpötila on noin 50-52 astetta. Anna vetäytyä folion sisässä 10 minuuttia.
Laita lautaselle maukasta bataattipyreetä ja asettele ohuiksi viipaleiksi leikattu ankanrinta kauniisti annokseen. Viimeistele lusikoimalla lautaselle vinaigrettea.

Maukasta vuodenvaihdetta kaikille!

Edellisen viikon viinivinkki

Aromikas Sauvignon Blanc jouluiselle lohelle

Villa Maria Reserve Wairau Valley Sauvignon Blanc 2011

Valkoviini Uusi-Seelanti
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä