viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Ryhdikäs itävaltalainen valkoviini ja samettinen porkkanakeitto

10 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Niederösterreich

Rapeat juustokuutiot viimeistelevät mehevän porkkanakeiton

Itävaltalaisen, kahdesta lajikkeesta valmistetun viinin kera maistuu samettisen täyteläinen porkkanakeitto & vuohenjuustokuutiot.

Ainekset

4 annosta
50 minuuttia
*
600 g porkkanoita
2 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
2 rkl voita
6 dl vettä
1 1/2 kanaliemikuutiota
suolaa
valkopippuria
rakuunaa (kuivattua tai tuoretta)
2 dl kermamaitoa
25 g voita
*
Juustokuutiot:
100 g vuohenjuustoa, kovaa
1 muna
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl korppujauhoja
rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat ja sipulit. Paloittele porkkanat, hienonna sipulit.
2. Kuullota kasviksia kattilassa voissa pari minuuttia. Lisää vesi ja kanaliemikuutio ja keitä porkkanat pehmeiksi.
3. Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Jos haluat aivan sileää keittoa, painele siivilän läpi.
4. Kuumenna keitto ja mausta suolalla, pippurilla ja rakuunalla. Lisää kermamaito ja voinokareet. Pyöräytä keitto kuohkeaksi sauvasekoittimella juuri ennen tarjoamista.
5. Leikkaa vuohenjuusto parin sentin paloiksi. Laita muna, vehnä- ja korppujauhot kukin omiin kulhoihin. Mittaa pienelle pannulle öljyä noin sentin kerros.
6. Kääntele juustokuutiot ensin vehnäjauhoissa, sitten rikkivatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
7. Paista juustopalat kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi ja rapeaksi pannulla. Tarjoa porkkanakeiton kanssa.

Vinkki: Rapeat vuohenjuustokuutiot ovat suolaisia sattumia pehmeänmakeassa porkkanakeitossa. Voit tehdä keiton valmiiksi etukäteen ja paistaa juuston juuri ennen tarjoilua.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä