Viikon viinivinkki

L’Auratae Nero d’Avola

38 / 2010 Aki Björklund2

Arvio

Tämän viikon viinivinkkini on mehevä italialainen punaviini. Viinin maanläheinen tuoksu on muhevan marjainen, tummasävytteinen, vaikkakin tyyliltään melko hillitty. Tuoksusta voi erottaa mustia marjoja ja maanläheistä multaisuutta. Tuoksua seuraava melko runsas maku on sekin maanläheisen mehevä. Siinä on tuoksun vivahteiden lisäksi hentoa savua ja pippuriakin. Pehmeät tanniinit tuovat kokonaisuuteen ryhtiä ja kantavat makua tasaiseen jälkivaikutelmaan.

Viinin seuraksi

Hedelmäisen muheva punaviini maistuu vaikkapa maukkaan ankkamuhennoksen kera. Hanki kaupasta ”confit de canard” –ankkasäilykettä. Avaa purkki ja poista koipi-reisipalasta nahka ja luut. Revi liha pienemmiksi paloiksi. Kuumenna pata ja freesaa öljyssä hienonnettua sipulia, valkosipulia ja tomaattipyrettä. Lisää joukkoon viipaloitua varsiselleriä, kuutioitua kesäkurpitsaa, viipaloitua herkkusientä, rosmariinia ja timjamia. Jatka vielä hetkisen freesaamista. Lisää pataan revitty ankanliha. Lorauta joukkoon punaviiniä ja lihalientä. Hauduta hiljaa hymyillen. Leikkaa tomaattikirsikoita puoliksi ja asettele ne uunipellille. Ripottele päälle balsamiviinietikkaa, suolaa ja hieman sokeria. Laita kirsikkatomaatit uuniin noin 100 asteeseen ja kypsennä noin puoli tuntia. Valmista lisäkkeeksi esimerkiksi riisiä tai perunamuhennosta. Asettele lisäke ja mehevä pata lautaselle ja viimeistele annos kirsikkatomaateilla. Nauti kypsän hedelmäisen Nero d’Avolan kera.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.