Viikon viinivinkki

Edullinen ja herkullinen samppanja risoton kera vuoden vaihtoon

52 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Rapea chorizo viimeistelee mehevän lohen kanssa tarjottavan risoton

Vuoden vastaanottamiseen liittyy kaikennäköistä ja -makuista tarjottavaa. Kuplajuoma on tällöin ruoan kannalta oivallisin valinta. Tämänkertainen suositukseni tälle samppanjalle voisi olla vaikkapa täyteläinen, paistettu lohiannos.

Valmista kalalle lisäkkeeksi runsasmakuinen risotto. Kuullota hienonnettua salottisipulia ja risottoriisiä tilkassa öljyä. Lisää kanalientä joukkoon vähitellen, koko ajan sekoittaen. Lisää nestettä vain sen verran että riisi juuri ja juuri peittyy. Sekoita, kunnes neste on taas imeytynyt. Toista tätä vaihetta, kunnes riisi on ”al dente” –kypsää. Raasta lopuksi joukkoon parmesaania ja sitruunankuorta. Tarkista maku. Lisää risoton pintaan loppuvaiheessa reilusti pieneksi kuutioitua, rapeaksi kuivalla pannulla tai uunivastusten alla paistettua chorizo-makkaraa. Tarjoa hieman punertavaksi jätetyn, paistetun lohiviipaleen ja herkullisen La Chouette de Campillonin samppanjan kera.

Aiemmat viinivinkit

Paahdettu juustokakku ja moni-ilmeinen portviini

Portugalilainen paahdettu juustokakku on isänpäivän yllätysherkku. Makean Tawny-portviinin mausteisuus, pähkinäisyys ja kuivattujen hedelmien aromimaailma ovat täydellistä seuraa juustokakulle. Katso viikon viinivinkki!

Rapeat tofupuikot ja eloisa venetolainen punaviini

Rapeat tofupuikot ja muheva linssitahna saavat ryhdikkään seuralaisen mehevän marjaisesta ja mausteisen yrttisestä punaviinistä. Yhdistelmä herauttaa miellyttävästi veden kielelle. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.