Arvio
Tämän viikon herkullinen suositukseni on Saksan Nahessa valmistettu valkoviini. Korrellin rieslingissä on hedelmäinen, persikkainen, sitruksinen ja tuntuvan mineraalinen tuoksu. Lähes kuiva maku tuo tuoksun vivahteiden lisäksi mieleen vihreän omenan, sitrukset, hennon petrolisuuden ja persikan kiven. Hienovarainen, kieltä kutitteleva pirskahtelevuus antaa viinin makua tukevalle hapokkuudelle nostetta. Kokonaisuus jättää pitkän, veden kielelle nostattavan, tyylikkään, kukkaisen ja hennon hunajaisen jälkivaikutelman.
Maustepippuri ja graavilohisalaatti viimeistelevät mehevän palsternakkakeiton
Tämä saksalainen valkoviini on hyvin monikäyttöinen ruokaviini. Se on erinomainen kumppani paistetuille kala- ja äyriäisruoille, mutta myös täyteläiset keitot saavat siitä erinomaista seuraa.
Suosittelen tällä kertaa viinille kermaista palsternakkakeittoa ja lisukkeeksi palsternakka-graavilohisalaattia.
Valmista ensin salaatti. Kuori ja leikkaa palsternakoista pieniä kuutioita. Kuumenna kattilassa pikku tilkka voita ja kuullota siinä hienonnettua sipulia ja palsternakkakuutioita. Lisää joukkoon pikkuloraus omena- tai samppanjaviinietikkaa sekä ripaus sokeria ja suolaa. Kiehuta hetki ja jäähdytä. Sekoita jäähtyneeseen sipuli-palsternakkaseokseen kuutioitua graavilohta ja hienonnettua ruohosipulia.
Valmista sitten itse keitto. Kuori ja paloittele palsternakkaa ja sipulia, sekä kuullota niitä kattilassa voissa. Lisää joukkoon suolaa, muutamia maustepippureita, sekä punaista maitoa ja kahvikermaa niin että sipulit ja palsternakat juuri ja juuri peittyvät. Hauduta kypsäksi. Poista maustepippurit ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimella. Lisää tarvittaessa kermaa. Kiehauta toisessa kattilassa rasvatonta maitoa muutaman maustepippurin kera. Poista maustepippurit ja ”poraa” sauvasekoittimella maidon pintaan vaahtoa.
Kauho lautaselle sauvasekoittimella kuohkeuttamaasi keittoa, lusikoi keskelle hieman valmistamaasi salaattia ja viimeistele nostelemalla pintaan maustepippuri-maitovaahtoa.
Herkuttele runsasmakuisen rieslingin kera.