Nelsonin alueen Riesling raikastaa runsasmakuisen rapukakun
Tällä viikolla päästään saksiniekkojen kimppuun. Kahurangin riesling toimii erinomaisesti perinteisissä rapukekkereissä, mutta myös yleisesti rapu- tai katkarapuruokien seurana. Suosittelisin valmistamaan viinille tällä kertaa täyteläisen maukasta rapukakkua ja sen kylkeen raikasta salaattia.
Paloittele rapukakkua varten keitettyjä ravunpyrstöjä tai katkarapuja. Hauduta kypsäksi rapujen määrän verran myös jotain vaaleaa kalaa. Kuivaa kala hauduttamisen jälkeen hyvin. Murenna kala paloitellun ravun joukkoon. Hienonna ja lisää sekaan myös salottisipulia ja tuoretta vaaleaa leipää (noin puolet kalan ja rapujen määrästä). Lisää muutama kananmuna ja pieneksi kuutioitua paprikaa. Sido massa ranskankermalla ja lorauksella öljyä. Muotoile massasta erimerkiksi pienen rengasmuotin avulla kakkusia. Pyörittele kakut tuoreleipäraasteessa ja paista voissa paistinpannulla pintaan kaunis väri. Kypsennä hetkinen vielä uunissa.
Tarjoile vihreän salaatin ja Kahurangin kera esimerkiksi alkuruokana. Herkullisia rapunautintoja!