viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Pinot Gris viehättää makeassa mausteisuudessaan

39 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Alsace

Suuntäyttävä keitto viimeistellään rapean suolaisella salamilla

Syysiltojen viiletessä, suosittelen valmistamaan tämänviikkoisen viinin seuraan täyteläistä kurpitsakeittoa salamimakkaralla höystettynä.

Halkaise hankkimasi kurpitsat pituussuuntaan. Voit käyttää esimerkiksi myskikurpitsaa. Kaavi siemenet pois ja pyörittele kurpitsanpuolikkaat öljyssä, mausta reilulla suolalla ja muutamalla tipalla hunajaa. Laita kurpitsat uunipellille ja paahda niitä noin 175 asteisessa uunissa, kunnes ovat kypsiä. Hienonna salottisipulia ja halutessasi myös valkosipulia. Kuumenna kattilassa tai padassa reilu nokare voita. Kuullottele sipuleita taajaan sekoittaen. Lorauta joukkoon tilkka valkoviiniä ja omenaviinietikkaa. Mausta suolalla. Anna hautua hetken ja lisää joukkoon kuoristaan koverretut kurpitsanlihat. Lisää kanalientä ja kermaa. Kiehuttele miedolla lämmöllä hetki ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimessa muutaman voinokareen kera. Tarkista maku ja pidä keitto kuumana.

Leikkaa salamista kuutioita ja paista ne pannulla rapeaksi. Lisää joukkoon hienonnettua lehtipersiljaa.

Kauho lautaselle kuohkeaa keittoa ja viimeistele lusikoimalla salami-lehtipersija -lisuketta keiton keskelle. Nauti vaikkapa rapean patongin ja pinot gris’n kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Vivahteikas ranskalainen aromikkaalle ankanrinnalle

Chapoutier La Ciboise 2014

Punaviini Rhône
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä