viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Espanjalainen luomu-Monastrell ja aromikas lihapata

8 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Murcia

Pekoni ja smetana maustavat pitkään haudutetun lihapadan

Viikon viinivinkin seurassa maistuu tiivisarominen lihapata. Voit valmistaa sen esimerkiksi naudan pala-, ulko- tai sisäpaistista.

Leikkaa liha kuutioiksi tai suikaleiksi. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja ruskista lihoihin kaunis pintaväri. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle myös suikaloitua pekonia ja freesaa vielä hetkinen. Kun otat lihat pannulta, lorauta pannulle tilkka punaviiniä ja saat näin kaikki hyvät maut paistinpannulta mukaan.

Kuumenna padassa tilkka öljyä ja kuullota siinä runsaasti hienonnettua sipulia, valkosipulia, sekä porkkana- ja sellerikuutioita. Lohko tai viipaloi pannuun vielä tuoreita herkkusieniä. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, lisää joukkoon pikkuriikkisen verran tomaattipyreetä ja pyörittele hetkinen. Lisää seuraavaksi pataan ruskistetut lihapalat, pannulta huuhtomasi paistoliemi, tomaattimurskaa, hillosipuleita, tuoreita timjaminoksia ja kuutioitua suola- tai herkkukurkkua. Hauduttele hetkinen.

Lorauta pataan vielä hieman punaviiniä ja lisää lihalientä sen verran että kaikki raaka-aineet juuri ja juuri peittyvät.

Hauduttele pitkään padassa tai mikäli lähdet ulkoilemaan, nosta pata uuniin.

Kun lihat ovat mukavan mureita ja pataruoka mehevöitynyt, tarkista maku. Lisää lopuksi joukkoon smetanaa ja sekoita.

Valmista padan lisäkkeeksi esimerkiksi keitettyä ohraa. Nostele lisuke lautaselle ja kauho mehevää lihapataa seuraksi.

Nauti maukkaan Jumillan alueen Monastrell -viinin kera!

Edellisen viikon viinivinkki

Makeita herkkuja ystävälle: suklaa-mantelitorttu ja makea kuohuviini

Banfi Rosa Regale Brachetto d'Acqui 2017

Kuohuviini Italia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä