Arvio
Viikon viinisuositukseksi olen valinnut Sangiovese-lajikkeesta valmistetun punaviinin Australiasta. Tuoksuteltaessa viiniä voi siitä erottaa kypsää marjaisuutta, paahteisuutta ja meheväluonteisia vivahteita. Tuoksua seuraava keskitäyteläinen maku on sekin hyvin kypsän marjainen ja paahteinen. Siinä on aistittavissa lähes makeita vivahteita sekä kahvia. Eloisat hapot ja pehmeä tanniinisuus kantavat makua tasaiseen, makean mausteiseen ja hieman kirsikkaiseen jälkivaikutelmaan. Maukas kokonaisuus.
Viinin seuraksi
Tämä punaviini on maukasta seuraa monenlaisten lihojen, jopa vaaleiden liharuokien seuraan. Tällä kertaa suosittelisin Sangiovesen seuraan maukkaan aromaattisia, yrttisiä, karitsan jauhelihasta valmistettuja lihapullia. Valmista lihapullamassa sekoittamalla jauhelihan joukkoon hienonnettua valkosipulia ja runsaasti aromaattisia yrttejä. Voit käyttää esimerkiksi timjamia, rosmariinia, lehtipersiljaa ja vaikkapa karitsan makuun erinomaisesti sopivaa korianteria. Lisää joukkoon sitomisaineeksi myös kananmunaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile lihapullat ja paista niihin pintaväri paistinpannulla ja kypsennä loppuun uunissa. Valmista meheville lihapullille lisäkkeeksi brie-juustolla maustettua perunamuusia. Mausta perunamuusiin käytettävä maito valkohomejuustolla siten, että kuumentaessasi maitoa, lisää sinne briejuustopalasia, joista olet poistanut homekuoret. Sekoita hyvin. Lisää maito soseutettuun perunaan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Kun teet muusista mehevää, et tarvitse erillistä kastiketta. Nauti karitsapullat ja muusi kypsän marjaisen punaviinin kera.