Viikon viinivinkki

Graffigna Malbec

26 / 2010 Aki Björklund2

Arvio

Tämän viikon viinivinkki on hyvin lompakkoystävällinen punaviini Argentiinasta. Viinissä on kypsän hedelmäinen, paahteinen ja mausteisen maanläheinen tuoksu. Aromeiltaan tuoksua seuraava keskitäyteläinen maku on tyyliltään myös mukavan mehevä. Siinä on tuoksun aromien lisäksi hieman kuivattujen hedelmien ja nahan aromeja. Pehmeät tanniinit antavat maulle selkärankaa. Tasainen, suunmyötäinen kokonaisuus jättää hennon savuisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Tämä Graffigna Malbec on mitä mainioin grilliviini. Se maistuu jo grillatessakin sellaisenaan. Viinin pehmeät tanniinit mahdollistavat sen tarjoamisen myös kypsänä tarjottavan vaalean lihan seuralaisena. Kokeile tällä kertaa vaikkapa aromikasta, täytettyä broilerin rintafilettä. Leikkaa fileeseen tasku joko päästä tai kyljestä. Valmista täyte. Leikkaa pieniksi kuutioiksi kylmäsavuporoa. Sekoita poron joukkoon kulhossa tuoretta timjamia, mustapippuria ja nokare hunajaa. Lisää smetanaa sen verran että saat täytteestä tiiviin massan. Täytä rintafileeseen leikkaamasi tasku poromassalla ja sulje esimerkiksi hammastikulla. Mausta broileri suolalla ja pippurilla. Muista kuitenkin että täytteen poro on varsin suolaista. Grillaa miedolla lämmöllä. Tarjoile aromikas broiskuherkku esimerkiksi kermaisen, juustolla ja paistetuilla sienillä höystetyn tagliatelle-pastan kera.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.