Graffigna Malbec

Viinivinkki 26/2010

Graffigna Malbec 2011

Graffigna Malbec 2011

Poistunut valikoimasta

Punaviini / San Juan / Argentiina
Bodegas y Viñedos Santiago Graffigna
Malbec
(0,75 l)

Arvio: Mehevän mausteinen, lähes makean hedelmäinen tuoksu. Suuntäyttävän mehevä maku seuraa tuoksun aromeja. Siinä on maukasta paahteisuutta ja lähes hillottua luumua. Suutuntumaa ryhdittää eloisan hapokkuuden lisäksi vielä pehmeä tanniinisuus. Kokonaisuus jättää hieman kuivattuja hedelmiäkin aromeiltaan muistuttavan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini erilaisten liharuokien - myös vaaleiden - seuraan.

3/ 5 Laadukas ja hyvin tehty
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Arvio

Tämän viikon viinivinkki on hyvin lompakkoystävällinen punaviini Argentiinasta. Viinissä on kypsän hedelmäinen, paahteinen ja mausteisen maanläheinen tuoksu. Aromeiltaan tuoksua seuraava keskitäyteläinen maku on tyyliltään myös mukavan mehevä. Siinä on tuoksun aromien lisäksi hieman kuivattujen hedelmien ja nahan aromeja. Pehmeät tanniinit antavat maulle selkärankaa. Tasainen, suunmyötäinen kokonaisuus jättää hennon savuisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Tämä Graffigna Malbec on mitä mainioin grilliviini. Se maistuu jo grillatessakin sellaisenaan. Viinin pehmeät tanniinit mahdollistavat sen tarjoamisen myös kypsänä tarjottavan vaalean lihan seuralaisena. Kokeile tällä kertaa vaikkapa aromikasta, täytettyä broilerin rintafilettä. Leikkaa fileeseen tasku joko päästä tai kyljestä. Valmista täyte. Leikkaa pieniksi kuutioiksi kylmäsavuporoa. Sekoita poron joukkoon kulhossa tuoretta timjamia, mustapippuria ja nokare hunajaa. Lisää smetanaa sen verran että saat täytteestä tiiviin massan. Täytä rintafileeseen leikkaamasi tasku poromassalla ja sulje esimerkiksi hammastikulla. Mausta broileri suolalla ja pippurilla. Muista kuitenkin että täytteen poro on varsin suolaista. Grillaa miedolla lämmöllä. Tarjoile aromikas broiskuherkku esimerkiksi kermaisen, juustolla ja paistetuilla sienillä höystetyn tagliatelle-pastan kera.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä