Viikon viinivinkki

Gnarly Head Old Vine Zin

21 / 2007 Aki Björklund2

Arvio

Viikon viinisuositukseksi on valittu mehukkaan maukas Kalifornian punaviini. Viiniä tuoksuteltaessa voi avoimesta ja nuorekkaan hedelmäisestä tuoksusta erottaa kypsää hedelmäisyyttä, auringon paahteisuutta ja jopa hentoa riistaista aromia. Mehevä tuoksu on tyyliltään hyvin puhdas ja helposti lähestyttävä. Tuoksua seuraa pehmeä ja tuoksua myötäilevän mehukas maku. Keskitäyteläinen viini on maukkaan, melkein ylikypsän hedelmäisyytensä ansiosta lähes makea. Väritykseltään sinertäväsävytteinen viini on kokonaisuutena helposti lähestyttävissä ja jättää suunmyötäisen pehmeän, tummasävytteisen, karhunvatukkaisen ja mustikkaisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Tämä punaviini on maukasta seuraa jopa vaalean lihan kanssa. Suosittelisinkin Gnarly Head Old Vine Zinin seuraan mehukkaita, grillattuja (tai paistettuja) porsaan sisäfilepihvejä. Hanki kaupasta kokonaista possun sisäfilettä (voit toki ostaa valmiita selyksiäkin). Poista ylimääräiset kalvot, leikkaa noin 70 gramman paloiksi ja painele ne mukaviksi selyksiksi. Marinoi lihoja (mieluummin yön yli) reilusti rosmariinisessa marinadissa (öljyä, punaviiniä, hunajaa, mustapippuria ja rosmariinia). Grillaa valutetut, huoneenlämpöiset selykset kuumassa grillissä molemmin puolin. Voit halutessasi kypsentää lihat pintavärin ottamisen jälkeen myös uunissa. Vältä kypsentämästä lihoja ”yli”. Possunlihalle on tärkeää että se säilyttää mehevyytensä. Sivele yhdelle selykselle reilusti pestokastiketta ja nosta toinen selys päälle. Tarjoile mehevän, vaikkapa selleri-perunasoseen ja grillattujen kasvisten kanssa.

Aiemmat viinivinkit

Siika, grillattu kurkkusalaatti ja pippurinen grüner

Siika ja kurkkusalaatti ovat grillattuina kesäruokien aatelia. Niiden kanssa samaan pöytään sopii yrttinen grüner veltliner, jossa on tuntuvaa sitruksisuutta ja mineraalista pippurisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Grillattu entrecôte ja muhevan mausteinen venetolainen

Grillattu naudan entrecôte, aromikas tomaatti-sardellikastike ja uuden sadon kaali ovat grillaajan kesäruokaa. Paahteisen entrecôten kruunaa mehukkaan hedelmäinen venetolainen punaviini, jonka aromeissa on kuivattuja hedelmiä, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Savuperunaleipä ja herkullisen marjainen rosee

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Savuaromisen perunaleivän kanssa maistuu viehkeä ja herkullisen marjainen Viinilehden Vuoden roseviini. Savuinen aromikkuus ja tuntuva yrttisyys korostavat viinin viehättävää vadelmaisuutta ja mansikkaisuutta. Katso viikon

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.