viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Syrah’n ja Grenachen maukas liitto

36 / 2015 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Rhône

Arvio

Tämän viikon vinkkini on rehellisen maalaismainen punaviini. Sen paahteinen tuoksu on tummasävytteinen ja maanläheinen. Siitä voi erottaa muun muassa muhevaa multaisuutta sekä savuisuutta. Melko runsas, lämminhenkinen maku on nuorekkaan hedelmäinen ja helposti lähestyttävä. Myös maku on paahteinen ja maanläheinen. Pehmeät parkkihapot ja lievä hedelmähapokkuus antavat viinille sen kaipaamaa ryhtiä. Jälkivaikutelma lämmittää miellyttävästi nielua.

Maukasta purkkiruokaa mehevän bataattipyreen ja lämpimän vinaigreten kera

Tämä rustiikkinen punaviini huutaa seurakseen samankaltaista, rehellisen maalaismaista ruokaa. Sitä löytyy hyvinvarusteltujen ruokakauppojen säilykehyllystä. Suosittelen nimittäin valmistamaan tälle viinille ankkaconfit’a, eli ylikypsiä ankan koipi-reisipaloja.

Avaa purkki ja lämmitä sitä hetkisen uunissa. Näin saat rasvan sulatettua ja koipi-reisipalat nostettua siististi purkista pois.

Irrota reisiluu ja revi reisiliha irti. Jätä koipiosa siistiksi ”nuijaksi”.

Valmista reisilihasta höystö. Hienonna valko- ja salottisipulia, paloittele myös varsiselleriä ja leikkaa melko pieniksi kuutioiksi porkkanaa ja palsternakkaa. Kuullota kattilassa sipulit ja muut kasvikset. Lisää reisilihat, tuoretta timjamia ja loraus punaviiniä ja lihalientä. Hauduta ylimääräinen neste pois, tarkista maku ja pidä lämpimänä.

Kuori ja paloittele bataatti. Hienonna myös hieman sipulia. Kuullota kattilassa sipulit ja bataattipalat. Lisää kevytkermaa sekä suolaa ja hauduta kunnes bataatit pehmenevät. Nostele kypsät bataattipalat tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi pyreeksi.

Valmista lopuksi vinaigrette. Lämmitä pikku tilkka öljyä kattilassa. Lisää siihen reilusti hienonnettua sipulia, paprika- ja tomaattikuutioita, nippusipulin vartta, kaprista, viipaloituja oliiveja ja hienonnettua persiljaa. Purista joukkoon sitruunanmehua tai lorauta tilkka omenaviinietikkaa. Mausta suolalla ja reilulla rouhaisulla mustapippuria. Tarkista maku ja pidä lämpimänä.

Kuumenna uuni ja lämmitä koipipalat. Voit halutessasi yrittää saada nahasta rapean uunivastusten alla.

Nosta lautaselle bataattipyreetä ja lusikoi sen keskelle reisilihahöystöä. Aseta koipipala höystön päälle ja lusikoi annokselle lämmintä vinaigrettea.

Nauti maalaismaisen Côtes du Rhônen viinin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Chardonnayn ja Pinot Noiren kuplat italialaisittain

Rotari Riserva Brut 2010

Kuohuviini Italia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä