Viikon viinivinkki

4 lajikkeen Alentejo raastepihveille

36 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Vuohenjuusto ja parmesaani täyteläistävät maukkaat raastepihvit

Ainekset

10-15 kpl
Valmistusaika 30 min
*
Noin 6 dl juuresraastetta (esim. porkkanaa, punajuurta, perunaa, bataattia)
2 munaa
1 rs (150 g) levitettävää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
1 dl (parmesaani) juustoraastetta
1/2 dl korppujauhoja
1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta

Valmistusohje

  1. Kuori ja raasta juurekset mahdollisimman hienoksi raasteeksi. Sekoita raasteet kulhossa.
  2. Lisää sekaan loput aineet. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Kuumenna lettupannussa voita tai öljyä.
  4. Nosta lusikalla pihvimassasta nokareita lettupannulle, taputtele ohuiksi pihveiksi. Paista pihvit miedolla lämmöllä molemmin puolin. Älä hätäile, pihvit on helpompi kääntää, kun ne ovat saaneet rauhassa kypsyä ja jähmettyä

Vinkki:
Saat tuhdimman arkiaterian, kun tarjoat raastepihvit kermaisen perunamuusin ja yrttisen kermaviilikastikkeen kanssa.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.