Viikon viinivinkki

Fonte do Beco

19 / 2007 Aki Björklund2

Arvio

Tämänkertaisessa viinivinkissä on suosituksena portugalilainen, castelão–lajikkeesta valmistettu nuorekas punaviini. Tuoreen viinillinen ja varsin tuhti tuoksu on tummasävytteinen. Siinä on savua, hieman tervaa ja mustia marjoja. Tuoksua seuraava maku on keskitäyteläinen ja kypsän hedelmäinen. Tyyliltään viini on hyvin rustiikkinen ja konstailematon. Maukasta hedelmäisyyttä tukevat kypsä tanniinisuus ja marjainen hapokkuus. Maanläheinen, miellyttävän harmoninen kokonaisuus jättää hieman yrttisen ja mausteisen, suunmyötäisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Rustiikkisen punaviinin seuraksi sopii selkeämakuinen, paistettu tumma liha. Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Leikkaa naudan ulkofileestä reiluja pihvejä, mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu ja paista liha voin ja öljyn seoksessa haluamaasi kypsyysasteeseen. Valmista kastike hienontamalla sipulia ja suikaloimalla punaisia paprikoita. Freesaa sipulia kunnes se hieman pehmenee. Lisää joukkoon paprikasuikaleet ja jatka freesausta vielä hetken. Lorauta joukkoon tilkka valkoviiniä, riistalientä ja nokare hunajaa. Hauduta kunnes neste on lähes haihtunut. Lisää joukkoon smetanaa ja kuumenna. Tarkista maku. Tarjoa pihvi tämän paprika-smetanakastikkeen ja esimerkiksi mehevän uuniperunan kanssa.

Aiemmat viinivinkit

Paahdettu juustokakku ja moni-ilmeinen portviini

Portugalilainen paahdettu juustokakku on isänpäivän yllätysherkku. Makean Tawny-portviinin mausteisuus, pähkinäisyys ja kuivattujen hedelmien aromimaailma ovat täydellistä seuraa juustokakulle. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.