Viikon viinivinkki

Espiritu de Chile Gewürztraminer-Semillon

31 / 2009 Aki Björklund2

Arvio

Heinäkuun viimeisen viikon viinivinkki on kolmen litran pakkaus maukasta valkoviiniä. Viiniä tuoksuteltaessa voi siitä erottaa kypsän hedelmäistä, hieman mausteista, hennon rusinaista ja kukkaista aromikkuutta. Viinin maku on kuiva, mutta kypsän hedelmäinen. Suutuntumaltaan pehmeästä mausta voi tuoksun aromien lisäksi erottaa omenaa, melonia ja kypsiä sitrusmaisia vivahteita. Tasainen kokonaisuus on suunmyötäinen ja helposti lähestyttävä.

Viinin seuraksi

Tämän viikon maukas ja riittoisa valkoviini sopii erinomaisesti esimerkiksi tandooribroilerin seuraan. Leikkaa broilerin rintafile pituussuunnassa kolmeen osaan. Valmista marinadi sekoittamalla ruokajogurttia ja tandoorimaustetahnaa (Rajah). Marinoi filepaloja yön yli. Pyyhi ylimääräinen marinadi lihoista pois. Voit halutessasi pujottaa filepalat grillivartaisiin tai paistaa ne sellaisenaan. Kypsennä broilerit uunissa tai grillissä. Tarjoa lisäkkeenä raikasta tsatsikia ja riisiä. Mausteisia makunautintoja.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.