Arvio
Tämän lämpimän viikon viinisuositukseni on raikkaan eloisa saksalainen valkoviini. Tuoksuteltaessa viiniä voi sen aromeista erottaa kypsää hedelmäisyyttä, kuten hunajamelonia, persikan kiveä ja tuoretta aprikoosia. Tuoksua sävyttävät lisäksi hunajaisuus ja kukkaiset vivahteet. Puolikuiva maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Siinä on lisäksi mineraalisuutta, kypsää omenaa ja reilua greippisyyttä. Makua piristää eloisa hapokkuus joka kantaa kokonaisuutta veden kielelle nostattavaan, sitrusmaiseen jälkivaikutelmaan.
Viinin seuraksi
Tämä hieman makeahko valkoviini maistuu lämpimänä kesäpäivänä vaikka ihan sellaisenaankin siemailtuna, mutta se on erinomainen ruokajuoma hieman maustetumpien kala- ja äyriäisruokien seurassa. Suosittelisin kokeilemaan sitä vaikka grillattujen jättikatkaravunpyrstöjen seurassa. Mausta ravunpyrstöjä muutaman tunnin ajan marinadissa, jonka valmistat öljystä, hienonnetusta valkosipulista, chilistä, inkivääristä, mustapippurista ja hienonnetusta basilikasta. Valmista pyrstöjen seuraksi kukkakaalirisottoa. Kuullota tilkassa öljyä risottoriisiä, kukkakaalia pieninä nuppuina, hienonnettua salottisipulia ja maun mukaan valkosipulia. Lorauta joukkoon valkoviiniä ja kiehuta viini pois. Lisäile kattilaan kasvis- tai kanalientä pienissä määrin koko ajan risottoa sekoittaen. Riisi tulisi jäädä ”al dente”-kypsäksi ja risotto rakenteeltaan hyvin kosteaksi. Lisää lopussa reilusti raastettua parmesanjuustoa ja halutessasi kevyesti vatkattua kermaa. Tarkista maku. Nostele ravunpyrstöt marinadista ja kuivaa. Grillaa ne nopeasti kuumassa grillissä. Lusikoi lautaselle mehevää risottoa ja nostele päälle ravunpyrstöt. Nauti herkullisen Erlenbacherin siivittämänä.