Arvio
Tämän viikon viinivinkissäni, saksalaisessa valkoviinissä on puhdaspiirteisen hedelmäinen tuoksu. Siinä on kypsää omenaa, aprikoosia ja persikkaa. Myös maku on puhdaspiirteisen hedelmäinen ja helposti lähestyttävä. Makua pyöristää entisestään hento makeus. Vaikka maku onkin miellyttävän pehmeä ja suunmyötäinen, antavat eloisa sitrusmaisuus ja raikkaat hapot viinille tasapainoa. Kokonaisuus jättää veden kielelle nostattavan, tasaisen jälkivaikutelman.
Aina niin maukasta bratwurstia sitruunalla maustetun krossiperunasalaatin kanssa
Kesään kuuluu makkara ja tällä kertaa suosittelenkin valmistamaan maukkaan valkoviinin seuraksi bratwurstia – tai voit halutessasi paistaa myös jotain muuta mausteista makkaraa.
Aloita lisäkkeen valmistamisella. Keitä uudet perunat suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna ylimääräisen kosteuden haihtua pois perunoiden pinnalta.
Kaada perunat kulhoon – tai voit antaa niiden olla kattilassakin. Lisää perunoiden joukkoon reilut nokareet voita, purista joukkoon sitruunanmehua ja raasta mukaan vielä hippasen verran sitruunan kuorta. Murskaa tai paloittele perunat isolla haarukalla. Sekoita.
Lisää joukkoon pieniä kapriksia, runsaasti hienonnettua nippusipulin vartta ja paloiteltuja mustia oliiveja. Halutessasi voit lisätä pikkuriikkisen verran myös dijonsinappia. Rouhaise joukkoon mustapippuria ja tarkista maku.
Grillaa bratwurstit tiriseviksi ja nauti maukkaan Devils Rock Rieslingin sekä lämpimän krossiperunasalaatin kera.