viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Saksan valkoista ja bratwurstia

28 / 2014 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Pfalz

Arvio

Tämän viikon viinivinkissäni, saksalaisessa valkoviinissä on puhdaspiirteisen hedelmäinen tuoksu. Siinä on kypsää omenaa, aprikoosia ja persikkaa. Myös maku on puhdaspiirteisen hedelmäinen ja helposti lähestyttävä. Makua pyöristää entisestään hento makeus. Vaikka maku onkin miellyttävän pehmeä ja suunmyötäinen, antavat eloisa sitrusmaisuus ja raikkaat hapot viinille tasapainoa. Kokonaisuus jättää veden kielelle nostattavan, tasaisen jälkivaikutelman.

Aina niin maukasta bratwurstia sitruunalla maustetun krossiperunasalaatin kanssa

Kesään kuuluu makkara ja tällä kertaa suosittelenkin valmistamaan maukkaan valkoviinin seuraksi bratwurstia – tai voit halutessasi paistaa myös jotain muuta mausteista makkaraa.

Aloita lisäkkeen valmistamisella. Keitä uudet perunat suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna ylimääräisen kosteuden haihtua pois perunoiden pinnalta.

Kaada perunat kulhoon – tai voit antaa niiden olla kattilassakin. Lisää perunoiden joukkoon reilut nokareet voita, purista joukkoon sitruunanmehua ja raasta mukaan vielä hippasen verran sitruunan kuorta. Murskaa tai paloittele perunat isolla haarukalla. Sekoita.

Lisää joukkoon pieniä kapriksia, runsaasti hienonnettua nippusipulin vartta ja paloiteltuja mustia oliiveja. Halutessasi voit lisätä pikkuriikkisen verran myös dijonsinappia. Rouhaise joukkoon mustapippuria ja tarkista maku.

Grillaa bratwurstit tiriseviksi ja nauti maukkaan Devils Rock Rieslingin sekä lämpimän krossiperunasalaatin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Klassinen aussi-chardonnay possulle

Jacob's Creek Classic Chardonnay 2013

Valkoviini Australia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä