viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Kateenkorvaa ja itävaltalaista punaviiniä

31 / 2012 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Itävalta

Arvio

Elokuun viinivinkit aloittaa aromikkaan maukas punaviini Itävallasta. Der Rote CBZ viinissä on avoin, hieman kehittynyt ja kypsän marjainen tuoksu. Siinä on karpaloa, herukoita ja yrttejä. Keskitäyteläinen maku seuraa tuoksun marjaista aromimaailmaa. Siinä on lisäksi hentoa savua ja orastavaa nahkaisuuttakin. Mehukasta suutuntumaa ryhdittää eloisan marjainen hapokkuus. Kokonaisuus jättääkin hieman suuta supistavan, raikkaan jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.

Punaviinin rehellisen marjainen luonne korostuu mehevän kateenkorvan ja sienisen lisäkkeen ansiosta

Kateenkorva unohtuu useasti mietittäessä herkullista tarjottavaa. Laita kateenkorva muutaman minuutin ajaksi kiehuvaan veteen. Nosta se pois ja irrota siitä ylimääräiset kalvot ja rasva.

Vaihda vesi kattilaan ja kuumenna. Lisää joukkoon silputtua sipulia, paloiteltua porkkanaa, loraus valkoviiniä, kokonaisia mustapippureita, muutama laakerinlehti ja suolaa.

Nosta joukkoon kateenkorva ja hauduta lähellä kiehumispistettä noin puolen tunnin ajan. Nosta kateenkorva pois ja revi se käsin tai leikkaa veitsellä reiluiksi paloiksi. Pyörittele kateenkorvat ensin rikki vatkatussa kananmunassa ja sitten korppujauhoissa. Paista kateenkorvapalaset paistinpannulla reilussa nokareessa voita rapeiksi. Mausta suolalla.

Valmista lisäkkeeksi kesäinen pyttipannu. Kuutioi pekonia, perunaa, sipulia, omenaa ja tarjolla olevia sieniä (voit käyttää mitä sieniä tahansa). Paista pekonia, sipulia ja perunoita kattilassa. Lisää sienet ja jatka paistamista. Kun perunat alkavat olla kypsiä, lisää joukkoon kuutioidut omenat. Hienonna pikkuriikkisen tuoretta rosmariinia. Lisää kattilaan rosmariini, nokare dijonsinappia ja loraus kermaa. Hauduta hetkinen.

Tarkista maku ja tarjoile rapeaksi paistetun kateenkorvan ja maukkaan itävaltalaisen Der Rote CBZ:n kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä