Viikon viinivinkki

Hedelmäisen raikas Deep Roots Rheinhessenistä

13 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Aromikas kuorrute viimeistelee kuhafileen

Valmista tämän eloisan hedelmäisen valkoviinin seuraan maukas kala-annos. Hanki esimerkiksi kuhafileitä (voit halutessasi käyttää myös siikaa). Mausta ruodoton, nahaton kala suolalla ja pippurilla.

Valmista tämän jälkeen kalalle lopuksi lisättävä kuorrute. Hienonna salottisipulia, kirveliä ja etikkapunajuurta hyvin pieneksi. Kuullota hienonnettu sipuli pannulla, sekoita joukkoon kirveli ja punajuuri. Lisää mukaan myös pieneksi kuutioitua kylmäsavulohta ja purista mausteeksi hieman sitruunamehua ja rouhaise myllystä mustapippuria. Viimeistele muutamalla lusikalla ranskankermaa ja parmesanraastetta. Anna tekeytyä hetkisen verran.

Lisäkkeeksi voit valmistaa tagliatellepastaa, jonka viimeistelet meheväksi kermalla ja maustat raastetulla sitruunankuorella.

Kuumenna pannulla nokare voita. Lisää kalafileet pannulle ja paista nopeasti. Nosta uunivuokaan ja lusikoi päälle pieni kerros valmistamaasi kuorrutetta. Nosta kuumaan uuniin muutamaksi minuutiksi.

Nostele lautaselle mehevää pastalisuketta ja asettele kuorruttamasi kalafilee annokseen. Nauti Deep Rootsin kera!

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.