Arvio
Tämän viikon pirteä, riesling –lajikkeesta valmistettu valkoviini tulee Washingtonin alueelta Yhdysvalloista. Siinä on hyvin kypsän hedelmäinen tuoksu. Viinissä on persikan kiveä, mineraalisuutta, hentoa hunajaa ja raikkaita sitrushedelmien vivahteita. Hennon makea maku myötäilee aromeiltaan tuoksua. Viinistä voi aistia lisäksi vihreää omenaa ja kukkaisuuttakin. Vaikka maussa on hentoa makeutta, tekee ryhdikäs hapokkuus suutuntumasta tasapainoisen ja eloisan. Kesäisen pirteä kokonaisuus jättää tasaisen, persikkaisen, vahamaisen ja suunmyötäisen jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.
Viinin seuraksi
Tämän maukkaan jenkkirisukan seurassa maistuu esimerkiksi aromikas, itämaista vivahdetta huokuva vihanneswokki ja grillatut jättikatkaravun pyrstöt. Yksinkertaisimmillaan voit valmistaa herkkuruoan siten, että hankit pakastealtaasta suosikkivihannessekoitustasi. Voit käyttää esimerkiksi thai wok –sekoitusta. Hienonna lisäksi tuoretta inkivääriä ja valkosipulia. Kuumenna wok-pannu ja freesaa nopeasti tilkkasessa öljyä hienonnettu valkosipuli ja inkivääri. Lisää thai wok –sekoitus ja jatka wokkaamista. Kun wokkivihannekset ovat sulaneet, lisää joukkoon maun mukaan kaupoista valmiina saatavaa Satay –kastiketta. Anna hautua hetken ja tarkista maku. Lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria. Kuumenna grilli ja valmista nopeasti grillaten jättikatkaravun pyrstöt. Nostele lautaselle wokattuja vihanneksia ja lisää keoksi päälle ravunpyrstöt. Voit viimeistellä annoksen ripottelemalla päälle kuivalla paistinpannulla paahdettuja seesaminsiemeniä. Korkkaa Columbia Wineryn Riesling ja nauti!