Arvio
Viikon vinkkini on leveän hedelmäinen valkoviini Italian Emilia-Romagnasta. Siinä on kypsän hedelmäinen tuoksu, jossa on keltaista omenaa ja makeaa mausteisuutta. Kuiva, mutta kypsän hedelmäinen maku. Tuoksun aromien lisäksi maussa on kypsää sitrusmaisuutta, kukkaisuutta ja persikkaa. Maku saa ryhtiä mineraalisesta aromikkuudesta ja eloa tuovasta hapokkuudesta. Tyylikäs kokonaisuus jättää miellyttävän ryhdikkään, mausteisen jälkivaikutelman.
Pikantti lisuke viimeistelee mehevällä pyreellä pohjustetun kampasimpukka-annoksen
Viinin seuraksi voit valmistaa maukkaan annoksen kampasimpukoista. Tämä herkku toimii vaikka menun alkuruokana tai sellaisenaan juhlavana iltapalana.
Aloita valmistaminen kukkakaalikreemistä. Pilko kukkakaalia ja hienonna hieman salottisipulia. Kuullota niitä tämän jälkeen kattilassa pienessä nokareessa voita, kunnes ne pehmenevät. Lisää joukkoon pikku nokare ranskankermaa ja liraus vastapuristettua sitruunanmehua. Mausta suolalla ja aja tehosekoittimessa tasaiseksi pyreeksi. Pidä lämpimänä.
Kuutioi lisuketta varten punasipulia ja omenaa, hienonna ruohosipulia ja irrota kukkakaalista pieniä nuppuja. Kuumenna kattilassa pikku tilkka öljyä ja kuullota siinä nopeasti sipulit, omenat ja kukkakaalit. Lorauta joukkoon pikkuriikkisen vadelmaviinietikkaa. Rouhaise hieman mustapippuria ja viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.
Kuumenna paistinpannulla pikku tilkka öljyä ja nokare voita. Paista kampasimpukat nopeasti molemmin puolin. Vältä paistamasta liikaa, etteivät kampasimpukat kuivu.
Nosta lautaselle mehevää kukkakaalipyreetä ja asettele kampasimpukat annokseen. Lusikoi lautaselle hieman lisuketta ja viimeistele annos kuivalla pannulla paahdetuilla pinjansiemenillä.
Nauti Albana-lajikkeesta valmistetun italialaisen ja hyvän mielen kera!